Danske og veganske frikadeller

oppskrift fra Brødrene Price

Danskene elsker sin frikadeller og de ligner ganske mye på våre kjøttkaker. Her er de i en vegansk variant med squash og purreløk som hovedingredienser og masse smak av grønn chili, ingefær og krydder. De kan servere som de er med raita som en liten forrett, men de passer også godt sammen med potetmos og grønnsaker som en mer tradisjonell middag.

Ingredienser

to store squash, grovt revet

to purreløk, renset og meget fint snittet

en store løk, finhakket

to fedd hvitløk, finhakket

en god håndfull frisk koriander, finhakket

en spiseskje frisk revet ingefær

en spiseskje finhakket grønn chili

en til to teskjeer malt spisskumin

en spiseskje gurkemeie

200 gr kikertmel, gram flour

en til to dl kaldt vann

havsalt og sort pepper etter smak

----

nøytral olje til steking

Fremgangsmåte

Varm litt olivenolje i en panne og surr purre sammen med løk og hvitløk i noen få minutter inntil den blir blank og myk. ta pannen av varmen og la blandingen avkjøle seg litt.

Riv squashen på en grove siden av et rivjern og ha den over i en romslig blandebolle. Tilsett all løken fra pannen og ha i hakket koriander, ingefær, grønn chili og krydderiene. Vend det hele lett sammen. Dryss over alt kikertmel og jobb det inn før du tilsetter vannet litt etter litt til du får en fin farse. Ikke tilsett mer enn 1/4 dl vann av gangen og jobb det inn først før du tilsetter mer. Massen må ikke bli for tynn.

Varm opp pannen til middels og tilsett olje. Bruk en stor skje og legg klatter av røre i pannen som du sprer utover. Stek middels store, men tynne kaker og ikke snu dem før de har fått stekeskorpe på undersiden. Hold de varme på et brett i ovnen med folie under mens du steker resten og gjør klar tilbehøret.