Danske flæskepandekager med spinat

alle liker pannekaker

Myke og varme pannekaker med stekt flesk er noe å glede seg til og de metter skikkelig. Servert med en stor kopp rykende varm ertesuppe så har du her et måltid du kan gå lenge på. Dette er en tradisjonell dansk oppskrift fra Den Lille Kogebog utgitt i 50-årene.

Ingredienser

en halv liter hvetemel

en teskje finknust havsalt

en teskje sukker

tre spiseskjeer rømme eller creme fraiche

omlag syv dl melk

tre store egg

250 gr filetbacon klippet i terninger

250 gr fersk spinat

——

blåbærsyltetøy til servering

pandekagesirup til servering

en porsjon hollandsk ertesuppe

Fremgangsmåte

Bland sammen hvetemel, havsalt og sukker og spe ut med melk og rømme. Pisk alt godt sammen til en tykk røre og pisk deretter inn alle eggene. Spe deretter ut med mer melk inntil du har en lett fyldig røre.

Stek baconet sprøtt og gyllent og hell av alt det overflødige fettet i et glass eller en bolle. Tilsett baconet i røren og bruk fettet til å steke pannekakene. Ha spinaten over i et dørslag og skyll den godt i kaldt vnn, hell deretter over en liter kokende vann og deretter skyller du den nok en gang i kaldt vann. Klem ut så mye vann du klarer med hendene og spre spinaten utover på et rent kjøkkenhåndkle. La den tørke litt der mens du steker opp resten av pannekakene.

Serveres varm ertesuppe til og sett gjerne syltetøy og sirup på bordet sammen med spinaten så folk kan velge det fyllet de vil ha.