© 2010–2020 Millas Mat

Dan Dan Noodles

gatemat fra Szechuan 面条四川省

Pepper fra Szehuanregionen i sørvest Kina er etter min mening noe alle som liker kinesisk mat burde ha i skapet. Det er ikke dyrt, men kan være litt vanskelig å få tak på - så kjøp gjerne litt ekstra når du kommer over det. Pepperet selges som hele korn og oppbevares det mørkt og kjølig er det holdbart i flere år. På samme måte som andre hele krydderier ristes og knuses det etter behov. Dette er en deilig nudelrett fra denne regionen med en sterk saus som bla. inneholder chiliolje og sort Chingkiang eddik.

Dan Dan Noodles

Ingredienser

to gode porsjoner:

to spiseskjeer nøytral olje til steking

250-300 gr kjøttdeig av svin, lam eller kylling

en teskje grovknuste Szechuan pepperkorn

to fedd revet hvitløk

en liten bit frisk revet ingefær

ca. 50 gr. syltet sennepsrot (kan sløyfes)

kokevann til nudlene tilsatt en halv teskje natron

----

saus:

en spiseskje soyasaus

to spiseskjeer Chinkiang sort kinesisk eddik

to spiseskjeer chiliolje

litt av kokevannet fra nudlene (ca. halvannen dl)

----

250 gr kinesiske eggnudler

masser av frisk finsnittet vårløk

ristede sesamfrø, knuste peanøtter, tahini, ekstra knust Szechuanpepper el.

Sett over vann til nudlene og når det fosskoker har du i natron. Ha deretter i nudlene og kok de etter anvising på pakken - men sjekk allid at de er klare ved å smake på dem. Spar av litt av kokevannet i en kopp.

Finn frem toppingene du ønsker og finsnitt vårløken.

Mens nudlene koker pisker du sammen sausen og begynner med kjøttet. Varm oljen i en wok og tilsett kjøttet. Hakk det godt opp mens du steker det og lar det bli gyllent i kantene. Tilsett knust pepper etter noen minutter slik at det ristes og begynner å dufte godt. Tilsett revet hvitløk samt ingefær samt 2/3 av vårløken og la det frese litt før du tilsetter sennepsrot som er godt most. La alt steke godt sammen i noen minutter til før du har kjøttet over på en tallerken.

Pisk det varme kokevannet inn i sausen, dette gir den rette konsistensen og får sausen til å feste seg bedre til nudlene.

Ha de ferdigkokte nudlene over i woken og hell over sausen, miks inn 2/3 av kjøttet og fordel nudlene i to passende serveringsboller. Topp med resten av kjøttet og garner med resten av vårløken samt resten av det du ønsker å ha på. Serveres straks.