Currysuppe Mulligatawny med røde linser, kokos og kylling

en hot suppe med deilig smak av India

Denne suppen er et helt måltid i seg selv og her får du kylling, linser og grønnsaker i en og samme rett. Du kan enkelt regulere hvor sterk suppen skal bli med en mild eller hot currypaste. Det finnes mange varianter og du kan bruke en av dine favoritter eller kanskje en rest du har stående. Det er viktig og smake til med frisk sitron etter at suppen er tatt av varmen slik at friskheten ikke koker vekk samt nok havsalt og pepper slik at krydderet i suppen får noe å stå opp mot. En suppe som er flat i smaken er ikke det du er ute etter her.

Ingredienser

gir to gode porsjoner suppe:

smør og nøytral olje til steking

en løk, finhakket

en gulrot, finhakket

et eple, skrelt og kuttet i små terninger

en dl ferske tomater, flådd og finhakket

en toppet spiseskje Hot Currypaste

en halv liter kyllingbuljong

en dl kokosmelk

en dl røde linser, kokt separat

frisk sitronsaft etter smak

havsalt og sort pepper etter smak

en kyllingfilet, stekt og delt i små terninger

----

frisk koriander til garnering

naan til servering

Kok linsene møre i omlag et kvarter, hell av kokevannet og sett de til side. Stek kyllingen hel i pannen sammen med havsalt og pepper og sett også denne til side for avkjøling.

Sett en suppekjele på medium varme og tilsett litt smør og olje. Fres løk, gulrot og tomat i noen få minutter før du tilsetter currypaste og steker denne raskt sammen med grønnsakene. Hell over buljongen og kok opp. La suppen koke i omlag en halvtime før du rører inn kokosmelk og lar suppen koke i et par minutter. Rør inn kokte linser og oppkuttet kylling og la alt bli gjennomvarmt før du smaker til med sitron, havsalt og pepper. Garner med frisk koriander før servering.