Currystuede rotgrønnsaker

deilig høstlig 🍂 tilbehør til både fisk og kjøtt

Jeg er utrolig glad i rotgrønnsaker og nå er de på sitt beste i butikker og markeder. Næringsrike, sprø og fulle av smak og farge. Som oftest ovnsbaker jeg dem med litt olje og urter men denne gangen fikk jeg lyst på noe med litt saus så da ville jeg teste ut stuing. Jeg gjør det jo med andre grønnsaker så hvorfor ikke forsøke det med rotgrønnsaker. Og med curry i sausen blir det både smakfullt og godt.

Ingredienser

nok til fire som en siderett:

200 gr gulrøtter i små terninger

200 gr kålrot i små terninger

200 gr sellerirot i små terninger

200 gr persillerot i små terninger

to spiseskjeer smør

to spiseskjeer hvetemel

en teskje Hot Madras Curry

fem dl god grønnsakskraft (bruk kokevannet fra grønnsakene + fond)

matfløte til passende konsistens (omlag en dl)

havsalt og sort pepper etter smak

frisk finhakker bladpersille eller tørket persille

Fremgangsmåte

Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann og når de er klare tar du av tre dl av kokevannet før resten helles fra. La grønnsakene renne godt av seg mens du begynner på sausen. Bland ut grønnsaksbuljong eller fond i kokevannet.

Smelt smøret i kjelen du kokte grønnsakene i og pisk inn hvetemelet for å lage en jevning. Ha i curry og la den steke med før du begynner å spe ut med kraft. Kok opp og la sausen småkoke i omlag fem minutter. La i de avrente grønnsakene og tilsett fløte til du synes konsistensen er passe og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med havsalt og pepper og vend inn finhakket persille rett før servering.