Currystekte rotgrønnsaker og fiskefrikadeller

fisk på tallerkenen

Jeg bruker juliennejernet på prosesesoren for å kutte grønnsakene men har du ikke det vil et tradisjonelt råkostjern gjøre jobben. Husk også at du må klemme ut vannet av de ferdigkuttede grønnsakene, hvis ikke vil de bare ligge å koke i pannen i stedet for at de blir stekt. Det vil overraske deg hvor mye vann de inneholder hvis du aldri har gjort dette før, men det er som sagt et viktig steg i matlagingsprosessen og tar deg bare noen få ekstra minutter. Fiskefriadellene er av den danske typen med fløte og frisk dill. Du kan servere dette med rugbrød og smør men her har jeg valgt potetmos.

Ingredienser

fiskefrikadellene:

600 gr filet av torsk eller sei

en kokt potet

en gulrot

havsalt og sort pepper etter smak

to egg

to dl kremfløte

to spiseskjeer hvetemel

en halv bunt frisk dill

smør og olje til steking

----

currystekte rotgrønnsaker:

100 gr gulrot

100 gr kålrot eller knutekål

100 gr sellerirot

to spiseskjeer solsikkeolje

en spiseskje smør

en toppet teskje Hot Madrascurry

havsalt etter smak

frisk finhakket koriander eller persille

Kvern eller finhakk fisken og rør den seig sammen med havsalt. Tilsett egg, hvetemel og fløte litt og litt av dagen til du får en fin jevn farse. Skrell gulrot og potet og riv de på den fine siden av rivjernet. Klem vannet ut av de revne grønnsakene i håndflatene og tilsett disse i farsen. Avslutt med å tilsette finhakket dill og pepper. Dekk til farsen med plastfolie og la den hvile i kjøleskap i minst 30 minutter. Form fiskekaker inni håndflaten ved hjelp av en spiseskje dyppet i kaldt vann. Stek de på middels varme i en blanding av smør og olje. Ikke snu fiskekakene før de har fått en fin stekeskorpe på den ene siden.

Skrell og riv grønnsakene, klem ut vannet så godt du kan og ha de over i en meget varm panne. Tilsett litt olje og spre grønnsakene utover pannen og la de ligge i fred en stund før du begynner å vende på dem. Når de har halvert seg i mengde og pannen er helt tørr smelter du smøret i midten av pannen og tilsetter curryen. La den frese litt i smøret og vend det hele godt sammen før du smaker til med havsalt og vender inn frisk finhakket persille.