© 2010–2020 Millas Mat

Curryfiskeboller med indisk tomatsaus

norsk på indisk

Jeg foretrekker fersk fisk men når jeg ikke har tid til å gå til fiskedisken så tar jeg gjerne en boks fiskeboller ut av skapet. Men da liker jeg å servere dem på nye måter og ikke bare med hvit saus garnert med karri, reker og kapers. I denne oppskriften varmer jeg bollene i en mild indisk tomat og chilisaus kokt på ferske tomater og som blir garnert med rikelig frisk oppskjært agurk og koriander. Jeg liker å servere ris til og gjerne en raus spiseskje mangochutney.

Ingredienser

middag for to:

en halv boks gode fiskeboller (jeg foretrekker Vesteraalens)

saus:

to fedd hvitløk

en sjalottløk

en rød chili

en liten håndfull frisk koriander

en spiseskje frisk revet ingefær

tre spiseskjeer nøytral olje til steking

en teskje malt spisskumin

150 gr ferske hakkede tomater

en teskje sambal olek (chilipasta)

noen spiseskjeer kremfløte eller kokosfløte

dampet ris til servering

slangeagurk til servering

frisk koriander til garnering

Begynn med å lage tomatsausen. Fres finhakket løk, hvitløk og spisskumin i en kjele sammen med oljen. La det frese inntil løken begynner å få en lett gyllen farge. Ha deretter i finhakket chili, revet ingefær og finhakkede tomater. La sausen koke i noen minutter til du ser at den begynner å tykne og tilsett deretter chilipasta og frisk finhakket koriander (spar av litt til garnering). Tilsett fløten helt til slutt og smak til sausen med salt.

Sett sausen til side og hold dem varm, legg i fiskebollene og sett på lokk så de blir gjennomvarme. Server med risen og grønnsakene.