Currystekte fiskeboller med krydret tomatsaus

fra Sortland til India

Jeg foretrekker fersk fisk, men når jeg ikke har tid til å gå til fiskedisken eller utvalget er dårlig så tar jeg gjerne en boks fiskeboller ut av skapet. Men da liker jeg å servere dem på nye måter og ikke bare med hvit saus garnert med curry, reker eller kapers. I denne oppskriften steker jeg fiskebollene i litt smør og curry før jeg legger de over i en indisk tomat og chilisaus kokt på ferske tomater. Garner med hakket koriander. Jeg liker å servere ris til sammen med agurk og gjerne en raus spiseskje søt og sterk mangochutney.

Ingredienser

middag for to:

en halv boks gode fiskeboller (jeg foretrekker Vesteraalens)

to spiseskjeer smør

en teskje Hot Madras Curry

----

tomatsaus:

to fedd hvitløk, revet

en liten sjalottløk, skivet

en rød chili, finhakket

en liten håndfull frisk koriander, hakket

en spiseskje frisk revet ingefær

tre spiseskjeer nøytral olje til steking

en teskje malt spisskumin

200 gr ferske hakkede tomater

en teskje sambal (chilipasta)

noen få spiseskjeer kremfløte eller kokosfløte

----

basmatiris til servering

slangeagurk, frisk koriander og mangochutney til servering

Begynn med å lage tomatsausen. Fres finhakket løk, hvitløk og spisskumin i en kjele sammen med oljen. La det frese inntil løken begynner å få en lett gyllen farge. Ha deretter i finhakket chili, revet ingefær og finhakkede tomater. La sausen koke i noen minutter til du ser at den begynner å tykne og tilsett deretter chilipasta og frisk finhakket koriander (spar av litt til garnering). Tilsett fløten helt til slutt og smak til sausen med havsalt om nødvendig.

Sett sausen til side og hold dem varm. Stek fiskebollene gylne i smør og curry og legg de over i sausen. Sett på lokk så de blir gjennomvarme. Server med ris og øvrig tilbehør.