© 2010–2020 Millas Mat

Curry in a hurry

rask grønn kyllingcurry

Dette er Nigella Lawsons raske curry fra boken hennes Express som smaker nydelig. Lårkjøtt fra kylling har den egenskapen at det ikke blir så tørt som brystfilet og dermed får du saftigere kylling og mye mer smak. Dessverre er det ikke så vanlig å få tak i ferdige utbenede kyllinglår her til lands så jeg kjøper frosne umarinerte lår, tiner dem og bener de ut kvelden før jeg skal lage curryen. De holder seg fint pakket i en tett plastpose i kjøleskapet over natten. Hvis du er usikker på hvordan du gjør dette viser mesterkokk Bent Stiansen deg metoden i denne lille videoen.

Curry in a hurry

Ingredienser

to spiseskjeer solsikkeolje tilsatt noen dråper sesamolje

tre finsnittede vårløk

to gode spiseskjeer Thai Green currypaste

en halv kilo lårkjøtt av kylling i grove terninger

en halv liter tykk kokosmelk

en drøy dl kokende vann tilsatt en spiseskje kyllingfond

thai fiskesaus (nam plah) etter smak

300 gr blandede grønne erter, brekkbønner, soyabønner og babygulrøtter

havsalt og hvitt pepper etter smak

en liten håndfull frisk finhakket koriander

dampet jasminris og roti til servering

en frisk lime i båter

Finn frem en dyp panne eller en emaljert gryte og varm oljen opp til middels og tilsett vårløken. La den frese i et minutts tid før du tilsetter currypasten. La den frese seg litt for å få ut den rå smaken før du har i kyllingen. La den få fin gyllen farge før du heller på kokosmelk og kyllingkraft sammen med fiskesausen.

Kok opp og tilsett de frosne grønnsakene. La det småkoke i omlag ti minutter og sjekk at kyllingen er ferdig og at grønnsakene er møre. Smak til sausen med havsalt og pepper og eventuelt mer fiskesaus om du vil. Avslutt med å røre inn den friske korianderen.

Server med ris, roti og frisk lime.