Curry in a Hurry

rask grønn thaikyllingcurry med grønne grønnsaker

Dette er Nigella Lawsons raske thaicurry fra hennes bok Express. Lårfilet fra kylling har den egenskapen at det ikke blir så tørt som brystfilet og dermed får du saftigere kjøtt. Heldigvis har det blitt enklere å finne de ferdig utbenet i butikkene og når jeg kommer over dem kjøper jeg gjerne litt ekstra og fryser ned. Thai Green Curry er tilnærmet en institusjon i Thailand og er en populær takeaway over hele verden. Ønsker du å lage din egen currypaste finner du en god oppskrift her.

Ingredienser

gir tre gode porsjoner:

to spiseskjeer solsikkeolje + dråper sesamolje til steking

tre vårløk, finsnittet

to gode spiseskjeer Thai Green currypaste, Healthy Boy Brand eller Thai Kitchen er de beste

600 gr lårfilet av kylling i grove terninger

fire dl kokosmelk

en drøy dl kyllingkraft + en spiseskje kyllingfond

thai fiskesaus, nam plah etter smak

300 gr blandede grønne erter, brekkbønner og renset edamame

havsalt, palmesukker og hvitt pepper etter smak

en god håndfull frisk grovhakket koriander

----

dampet jasminris til servering

en frisk lime i båter til å klemme over curryen

rensede bønnespirer (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Finn frem en dyp panne eller en emaljert gryte og varm oljen opp til middels og tilsett vårløken. La den frese i et minutts tid før du tilsetter currypasten. La den frese seg litt for å få ut den rå smaken før du har i kyllingen. La den få fin gyllen farge før du heller på kokosmelk og kyllingkraft sammen med fiskesausen.

Kok opp og la curryen koke i omlag ti minutter før du tilsetter de frosne grønnsakene. Kok opp igjen og la det småkoke i omlag ti minutter til og sjekk at kyllingen er ferdig og at grønnsakene er møre. Smak til sausen med havsalt, palmesukker og pepper og eventuelt mer fiskesaus om du vil ha en spissere smak. Vend inn mesteparten av den hakkede korianderen og garner med resten på toppen.

Server med jasminris, bønnespirer og frisk lime.