© 2010–2020 Millas Mat

Pekingand med kinesiske pannekaker og hoisinsaus

mørt og crispy

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har spist dette på Dinner i Oslo men det begynner å bli endel ganger nå - og det er egentlig litt dumt for de har så mye godt på menyen som man ikke får prøvd fordi den anda er så forbasket nydelig. Men nå - nå er tiden inne for å forsøke å lage dette selv hjemme. Å finne fersk and er ikke alltid så lett når man bor utenfor hovedstaden men innimellom er man heldig og da er det bare å få den nedi handlekurven så fort som bare fy.

Pekingand med kinesiske pannekaker og hoisinsaus

Ingredienser

middag for fire:

en stor fersk økologisk and (finner du fugl fra Stange er det en av de beste produsentene)

en stor slangeagurk

seks friske grønne vårløk

to til tre dl hoisinsaus

en stabel kinesiske pannekaker (kjøpes fryst hos asiatiske markeder)

Sett ovnen på 170 °C og skyll og tørk anden godt for som regel er den innpakket i plast og da har den godt av en vask for å skylle vekk blodvann etc.. Finn frem en dyp langpanne med en tilhørende rist og plasser anden på risten med brystsiden opp. Bruk en skarp kniv eller en fuglesaks om du har det til å skjære av den lille flappen som dekker over fuglens åpning. Dette er viktig å huske på siden varmen lettere trenger inn i fuglen.

Plasser anden i ovnen, ofte må den settes ett eller to hakk lavere enn midten så brystet ikke kommer for nær varmeelementet. Stek anden i omlag fire time. Når denne tiden har passert skrur du opp ovnen til 220 °C og gir den en halvtime til så den brunes godt og får en lekker sprø skorpe. Mens anden blir ferdig kutter du opp agurk og vårløk i tynne strimer og damper pannekakene etter instruksjonen på pakken. Sett også frem hoisinsausen på bordet.

Når anden er dyp gyllenbrun tar du den forsiktig ut av ovnen og da mener jeg FORSIKTIG siden langpannen vil inneholde en god del rennende glovarmt fett. Løft anden forsiktig over på en skjærefjøl og bruk en kniv eller en fuglesaks til å hele den i to langs ryggbenet. Ta deretter to gafler og dra kjøttet fra hverandre i tynne strimler og lag en fin haug på et lite fat. Så nå kan hver og en fylle sine egne pannekaker med and, grønnsaker og hoisinsaus.

Andefettet er fantastisk til å steke poteter så la det avkjøles og hell det på et tett glass så det kan brukes senere.