The Cowboys Comfortfood

pølser med bønner

Utvalget av pølser her til lands er stort, mye større enn det var for bare noen få år siden og de finnes med både svin, biff, lam, kalkun og kylling. Både normalfete og magrere varianter. Jeg liker godt å lage noe med dem, ikke bare servere dem i brød og her kommer det en oppskrift på en rett inspirert av amerikansk cowboymat med bønner og chili. Server gjerne med litt rømme, varme tortillachips og dere kjenner jo meg - alltid en grønn salat til i en eller annen form. Det høyner måltidet mange hakk for meg.

Ingredienser

middag for to:

smør og olje til steking

en stor finhakket rødløk

to fedd finhakket hvitløk

en finhakket rød habanero eller to røde chili m/frø

havsalt og sort pepper etter smak

en klype mørk brunt sukker, muscavado

en spiseskje sherryeddik eller rødvinseddik

et laurbærblad

en boks (400 gr.) grovhakkede tomater

en dl vann, skyll ut av tomatboksen

en boks (400 gr.) røde kidneybønner, pintobønner eller brune bønner

400 gr chilipølser, snittet i skinnet

----

varme tortillachips, rømme og en grønn blandet salat til servering

Sett ovnen på 210 °C og smør en passende ildfast form med smør.

Varm litt smør og nøytral olje i en dyp panne og fres løken myk og blank. Rør inn hvitløk og chili og gi dette noen minutter i pannen sammen med løken før du heller over tomater og tilsetter vann, havsalt, pepper, sukker, eddik og laurbær. Kok opp og la det surre ved lav varme i ca. ti minutter. Fjern laurbærbladet og rør inn bønnene og hell blandingen over i den klargjorte formen.

Arranger de snittede pølsene på toppen og bak fomen i ovnen i ca. 25-30 minutter så pølsene brunes godt og alt blir gjennomvarmt. Lun chipsene i en ildfast skål i ovnen de siste minuttene mens du lager salaten.