Chicken Cordon Bleu med Pommes Boulangère

en kyllingoppskrift fra et legendarisk akademi

Dette er egentlig en fransk retro-klassiker som blir veldig saftig og god. Tradisjonelt bruker man skinke i dette fyllet men her har jeg heller valgt å bruke en raus skje med pesto rosso som er basert på soltørkede tomater. Sammen med feta og spinat får hele denne retten er smak av sol og gresk sommer. Forsøk også potetretten som det er linket til i ingredienslisten. Den kan gjøres ferdig i ovnen sammen med kyllingen. En frisk grønn salat passer godt til dette og voila, c’est tout.

Ingredienser

middag for to:

to store kyllingbrystfileter

200 gr fersk spinat

en drøy spiseskje pesto rosso

75 gr smuldret fetaost

havsalt og sort pepper etter smak

tre spiseskjeer hvetemel

et stort sammenpisket egg

omlag 100 gr pankosmuler

noen få spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

——

bakerens poteter (Pommes Boulangère)

Fremgangsmåte

Skyll spinaten godt i et dørslag under rennende kaldt vann og knip av de groveste stilkene. Hell over en liter kokende vann og skyll igjen med kaldt vann. Klem ut så mye væske du klarer med hendene og spre den utover på et rent kjøkkenhåndkle. Klapp den tørr og legg den til side.

Skjær kyllingfileten nesten helt igjennom på langs og legg en og en filet mellom to lag plastfolie og bruk et kjevle eller en klubbe til å flate den ut. Den bør være rundt en halvcemtimeter tykk. Krydre den godt med havsalt og pepper og smør på pesto. Legg på feta og topp med spinaten. Rull den fast sammen og bruk plastfolien som støtte. Når fileten er rullet helt sammen vrir du endestykkene godt rundt så det blir en fast rull og gjenta prosessen med den andre fileten. La de hvile kaldt i kjøleskapet i minst tre timen eller la de ligge over natten.

Når de skal tilberedes setter du ovnen på 220 °C og smører en passende ildfast form med olivenolje. Finn frem tre tallerkener og ha hvetemel i den ene, sammenpisket egg i den andre og smulene i den tredje. Pakk ut kyllingen forsiktig og rull den først i hvetemel, så egg og til sist i smuler før de legges over i formen. Bak de i tilsammen 35-40 minuttr og snu på de når halve tiden har gått.

Tips: Hvis du opplever at rullene ikke henger godt når sammen når du tar de ut av plasten kan du sikre de med en lang tannpirker. Bare pass på at den ikke er tilsatt myntesmak og napp de ut når rullene er ferdig stekt.