The Coney Island Complete Hot Dog Chili

all american, all the way

Jeg vil tro at de fleste som har besøkt Coney Island i New York forbinder stedet med karuseller, berg og dalbaner, akvariet, popcorn og ikke minst - pølser. Denne oppskriften er basert på sistnevnte og måten de serveres på her minner ganske mye som en såkalt Sloppy Joe. En annen amerikansk klassiker som serveres i brød og gratineres med litt ost. Gryten kan også spises sammen med ris om du foretrekker det. Den er også super til å fryses ned om man skulle få endel til overs.

Ingredienser

nøytral olje og litt smør til steking

en stor løk, finhakket

tre fedd hvitløk, finhakket

400 gr kyllingkjøttdeig

400 gr ass. pølser i tynne skiver

en teskje chiliflak, bruk mer om du vil ha det sterkere

en teskje timian

havsalt og sort pepper etter smak

en boks (400 gr) hvite bønner i tomatsaus

en boks (400 gr) polpa, finknuste tomater

to dl vann, skyll ut av tomatboksen

en spiseskje kyllingfond

to spiseskjeer BBQ saus

to spiseskjeer tomatketchup

en toppet teskje Colmans sennepspulver

havsalt og sort pepper etter smak

----

store pølsebrød eller potatobuns til servering

revet ost til gratinering

Forbered alle ingrediensene og sett en romslig gryte på varmen. Tilsett noen spiseskjeer olje sammen med litt smør i gryten og begynn med å frese løken blank og myk. Tilsett kjøttdeigen og hakk den godt opp mens den brunes. Etter hvert tilsetter du hvitløk og lar den frese i noen få minutter. Reguler varmen etter behov og se til at ikke hvitløken brennes. Tilsett chili, sennep og oregano og rør det godt inn før du har i pølsene i skiver og lar de få litt farge.

Hell over tomatene sammen med vann og tilsett fond, la det småkoke i omlag 45 minutter og tilsett BBQ saus og ketchup. La det hele koke sammen i noen minutter og smak til med havsalt og pepper.

Ha chilien over i pølsebrød og plasser de tett sammen i en ildfast form. Dryss over litt ost og gratiner de i noen få minutter til det hele er gjennomvarmt, brødene er stekt litt og osten har smeltet.