© 2010–2022 Millas Mat

Conchiglioni med salsiccia og paprika

en pastarett med grunnmur fra Calabria

Helt vanlige butikkjøpte paprika kan inneholder enorme mengder smak når man ikke har egne selvdyrkede pepperfrukter fra en vakker hage i Calabria. Hemmeligheter er å steke de sakte i olivenolje sammen med en god klype havsalt. Du finner mye paprika i det italienske kjøkken og de er minst like populære som tomatene i enkelte regioner.

Ingredienser

pasta for to:

vanlig olivenolje til steking

en halv rød paprika i tynne strimler

en halv gul paprika i tynne strimler

en halv grønn paprika i tynne strimler

en god klype havsalt

300 gr rå italiensk salsiccia eller annen italiensk pølse

to fedd finhakket hvitløk

noen klyper knuste chiliflak etter smak

sort pepper etter smak

en god håndfull friske revne basilikumblader

frisk grovhakket bladpersille

revet parmesan etter smak

200 gr conchiglioni (konkylier)

litt av kokevannet fra pastaen om nødvendig

Hell noen spiseskjeer olivenolje i pannen eller bruk en gryte og tilsett alle den strimlede paprikaen sammen med en god klype havsalt. Stek grønnsakene inntil de har falt sammen og blitt myke. Ta de deretter ut og over på en tallerken.

Klem ut kjøttet av pølsene til små boller og la de brunes godt i gryten der du stekte paprikaen og når de har fått pen farge tilsetter du paprikaen tilbake i gryten sammen med hvitløk og chiliflak. La de frese litt før du tipper i nykokt pasta, parmesan og urter og rører godt. Tilsett pastavann om retten virker for tørr og smak til med mer havsalt og pepper om nødvendig. Anrett med litt mer parmesan på toppen og litt mer urter.