© 2010–2020 Millas Mat

Coca-Cola glaserte kyllinglår

en leskedrikk med mange muligheter

Dette er en oppskrift fra den norske kokken Lars Erik Vesterdal. Han har nok latt seg inspirere av det amerikanske kjøkkenet og tradisjonene de har for grilling og glasering av kjøtt og kylling. Denne kombinasjonen av søtt, salt, syre og styrke fungerer veldig fint sammen og posjering av kyllingen i forkant sikrer deg et godt og saftig resultat. Server den gjerne med maispure og stilkselleri.

Coca-Cola glaserte kyllinglår

Ingredienser

nok til tre porsjoner:

fire tore rå økologiske kyllinglår

to store røde chili

fire fedd hvitløk

to lime

3 dl vanlig Coca-Cola eller Pepsi

en god klype havsalt

en teskje hele sorte pepperkorn

vann til å dekke kjøttet

——

Barbequeglasur:

fire spiseskjeer lys brunt sukker

to spiseskjeer tomatpuré

kokekraft fra kyllingen

en halv dl ananasjuice eller lake fra hermetisk ananas

en stor grovhakket rød chili

havsalt og sort pepper etter smak

frisk hakket persille til garnering

Legg de skylte kyllinglårene i en kjele og grovhakk chilien, legg den i sammen med limebåter, hvitløksfedd, pepperkorn og litt salt oppi kjelen. Hell på Cola og fyll på med vann til det akkurat dekker kjøttet. Kok opp og la kyllingen trekke på svak varme i ca. 30 minutter. Det skal såvidt boble litt nå og da, da vet du at temperaturen er perfekt.

Finn frem en stor vid panne og tilsett sukkeret, varm det opp under omrøring men pass på at det ikke brenner seg. Rør inn tomatpuré når sukkeret har begynt å smelte. Spe ut sausen med kraften fra kyllingen til du får en fyldig saus, en tre til fire middels store øser pleier å være passe. Hell i ananasjuice og kok det hele opp. La den redusere seg litt før du tilsetter finhakket chili. Fisk kyllinglårene opp av kjelen og legg de i pannen med skinnsiden opp. Bruk en skje og øs sausen over lårene mens de varmes forsiktig opp. De vil trenge omlag et drøyt kvarter i pannen, snu på de en gang og øs over sausen med jevne mellomrom.