© 2010–2021 Millas Mat

Ham in Coca-Cola

colaglasert skinke

Det er mange som har forsøkt seg på denne oppskriften fra Nigella Lawson og etter å ha lest meg gjennom diverse matforumer så har jeg skjønt at det ennå er mange som ikke har fått med seg at du ikke kan bruke noe annet enn vanlig sukkerholdig Coca-Cola til å lage dette. Når det er sagt har du her en skinke du kan servere varm i tykke skiver som til middag, eller du kan skjære den i løvtynne skiver og lage fantatiske sandwicher. Del den i terninger og ha den til eggerøren om morgenen eller bruk den i en salat eller i en pastarett. Det smaker helt himmelsk godt. Kraften kan du bruke til min cubanske sorte bønnesuppe.

Ingredienser

en lettrøkt rå skinke på mellom halvannen og to kilo

en stor løk

to liter Coca-Cola

glasering:

en håndfull nellikspiker

en stor spiseskje mørk sirup

to teskjeer Colmans sennepspulver

tre spiseskjeer demerarasukker

Legg den romtempererte skinken i en romslig kjele med skinnsiden ned. Skrell løken og del den i fire. Legg den i kjelen og hell på cola. Kok opp og skru ned varmen. La skinken trekke i ca. 2 1/2 time. Hvis skinken er større eller mindre så kan du ha som hovedregel at trekketiden er ca. en time pr. kg.

Fisk skinken opp av kjelen og la den renne av seg litt. Sett ovnen på 240 °C og kle en liten langpanne med 2 lag aluminiumsfolie.

Skjær av svoren men behold et lite fettlag og skjær store ruter på skrått med en skarp liten kniv. Press sennep og sukker inn i sprekkene og smør på sirupen. Stikk en nellikspiker inn i hvert kryss på svoren. Grill skinken i ca. 10 minutter til glasuren har blitt mørk og boblete. Følg godt med for brent sukker er ikke godt.