Cidersauterte koteletter

med poteter og estragonerter

Dette er en av disse geniale franske bistrorettene som smaker som om de har tatt timevis å forberede. Bruk grov eller fin sennep etter din egen smak men det bør være en Dijon variant. Vil du holde det fransk så server disse kotelettene sammen med stekte poteter eller pommes frites og estragonerter.

Ingredienser

middag for to:

fire små eller to store svinekoteletter

to spiseskjeer hvitløksolje til steking

halvannen dl tørr engelsk eplecider

halvannen til to teskjeer Dijonsennep

en dl kremfløte

havsalt og sort pepper etter smak

Fremgangsmåte

Snitt fettranden på kotelettene og skjær ut benet, dette forhindrer at de krøller seg oppover i pannen og dermed ikke får jevn stekeskorpe. Bank de litt flate mellom to ark plastfolie og krydre de lett med havsalt og pepper.

Sett ovnen på 150 °C og varm hvitløksoljen i en dyp panne. Stek kotelettene i omlasg fem minutter på hver side. Snu på dem ofte mot slutten av steketiden så de brunes jevnt. Legg de over på en ildfast tallerken og hold de varme i ovnen.

Hell cideren i den varme pannen og rør godt så alle de brune bitene som sitter fast i pannen løsner (dette kalles deglazing). La den koke i noen få minutter før du pisker inn sennep og fløte. La alt koke og redusere seg litt i noen minutter før du heller sausen over de varme kotelettene rett før servering.