© 2010–2022 Millas Mat

Chow Mein fra Hong Kong

stekte nudler med fivespice

Chow mein betyr stekte nudler og er både enkelt, raskt og sunt. Det er en kinesisk-amerikansk rett som oppstod under veldig trange kår på USAs østkyst i overgangen til det 20 århundre. I dag er den en av de mest populære rettene på nærsagt alle kinesiske restauranter og denne oppskriften kalles Hong Kong style pga. bruken av pak choy og vannkastanjer og fordi den lages uten den karakteristiske kinesiske krydderblandingen fivespice. Jeg har også en annen oppskrift på chow mein som du finner her. Smak til retten med østerssaus helt til slutt.

Ingredienser

mat for to til tre personer:

to spiseskjeer peanøtt- eller solsikkeolje til steking

to kyllingfileter i tynne strimler

100 gr shitakesopp i strimler

en liten bunt frisk koriander m/stilkene

to baby pak choy eller tilsvarende mengde hodekål

tre finsnittede vårløk

en stor rød chili

et fedd revet hvitløk

en spiseskje frisk revet ingefær

200 gr eggnudler eller udonnudler

en liten boks vannkastanjer med lake

en toppet teskje maisenna

soyasaus etter smak

østerssaus etter smak

saft og revet skall av en lime

Sett over vann til nudlene og finn frem en dyp panne eller en wok.

Finsnitt korianderstilkene sammen med vårløken og legg de til side. Riv ingefær og hvitløk og finhakk chilien, ta ut frøene hvis du vil ha det litt mildere. Finhakk deretter korianderbladene. Skjær pak coy i tynne båter og skjær kyllingen i meget tynne strimler. Skjær soppen i båter eller strimler alt ettersom. Er de bittesmå kan du godt la de være hele.

Få opp varmen på pannen, den må være så varm at du ikke kan holde hånden over den i mer enn noen få sekunder. Tilsett olje og varm den godt opp. Dropp i kyllingen og legg nudlene i kokevannet samtidig. La kyllingen ligge litt så den rekker å få litt farge før du begynner å vende på den. Tilsett vårløken og de hakkede korianderstilkene sammen med chili, hvitløk og ingefær. La alt frese i noen minutter og rør ofte.

Legg pak choyen i kjelen med nudlene for å mykne de opp litt.

Tilsett vannkastanjene og bruk noen spiseskjeer av laken fra boksen og bland den med maisenna. Rør den inn i woken for å lage en saus med saftene som allerede er i pannen. Hell vannet av nudlene og pak coyen og ha dette over i pannen. Bruk to gafler eller en tang og miks alt godt sammen. Smak til med soyasaus, østerssaus og limejuice og ha i de hakkede korianderbladene. Riv over litt limeskall og server straks.