© 2010–2022 Millas Mat

Chilismør-kylling med beter og poteter

la ovnen gjøre hele jobben for deg

Jeg elsker retter der alt kan blandes i en og samme panne og bare settes i ovnen. Da har man god tid til å dekke bordet og roe ned før maten er klar. Denne retten byr på masse god smak av chili, paprika og litt syrlighet fra eddiken. Beter blir aller best når de bakes i ovnen men når betene ikke er i sesong kan denne retten fint lages uten eller du kan bytte den ut med gulrøtter. Friske grønne asparges passer også godt til eller lag en grønn sidesalat.

Ingredienser

middag for tre:

tre til fire kyllinglår, snittet til benet

havsalt og sort pepper etter smak

85 gr smør, smeltet

to spiseskjeer vanlig olivenolje + litt ekstra hvis det trengs

to teskjeer knuste chiliflak

en teskje hot pimenton (sterk spansk eller ungarsk paprika)

to fedd hvitløk, revet

600 gr poteter, tykt skivet

tre medium store gulbeter, skrellet og kuttet i grove terninger

tre spiseskjeer hvit eddik eller cidereddik

finhakket persille og finsnittet vårløk til garnering

Sett ovnen på 220 °C og finn frem en stor langpanne med litt kant på. Skjær tre dype sitt i skinnsiden på hver kyllinglår og skjær helt ned til kniven treffer benet. Krydre de godt med havsalt og pepper og sett de til side.

Smelt smør og to spiseskjeer olivenolje i en liten kjele og tilsett chiliflak, paprika og revet hvitløk og rør det inn så det blandes. Sett kjelen til side.

Skrell og kutt opp beter og poteter. Legg de over i langpannen og miks inn eddik, havsalt og pepper sammen med litt olivenolje slik at grønnsakene og pannen smøres litt. Drible over halvparten av chilismøret og miks dette inn. Spre grønnsakene utover i et jevnt lag, legg kyllingen på toppen av grønnsakene og pensle den med resten av smøret. Se til at hele kyllingen er smurt.

Sett brettet i ovnen og bak alt i vel 45 minutter før du sjekker om grønnsakene er møre og kyllingen er gjennomstekt. Ta langpannen ut av ovnen og la det hele hvile i noen minutter. Dryss over persille og finsnittet vårløk og server maten rett fra pannen.