© 2010–2021 Millas Mat

Chiliscampi med salat og hvitløksdressing

sommerminner fra Down South

Dette er en god og velsmakende sommerrett, eller hvorfor ikke lage den når du bare lengter etter sommeren og den virker endeløst langt unna. Denne oppskriften er akkurat passe til fire voksne.

Ingredienser

en kilo rå scampi m/skall

marinade:

en dl vanlig olivenolje

en hel rød chili uten frø

fem knuste hvitløksfedd

salat:

et hode isbergsalat

125 gr cherry eller perletomater

en liten rødløk i løvtynne skiver

en håndfull sorte delte oliven

125 gr smuldret fetaost

hvitløksdressing:

et beger (tre dl) lettrømme eller creme fraiche

fem fedd hvitløk

en god håndfull frisk hakket flatpersille

en spiseskje friskpresset sitronsaft

to klyper havsalt

nykvernet pepper etter smak

Tin scampi i kjøleskap og ha de over i et dørslag for å få vekk alt smeltevannet. Rens og tørk de godt med kjøkkenpapir og legg de over i et fat med litt kanter på. Kjør sammen alle ingrediensene til marinaden med en stavmikser eller i en blender og hell alt over scampiene. Miks alt godt sammen og dekk med plastfolie. La de stå kaldt i minst to timer så smakene får trukket gjennom skallet og inn i rekene.

Sett ovnen på 220 °C og sett inn en bakplate i ovnen så den også blir varm. Tipp rekene oppå bakeplaten og spre de utover, dryss over litt hvasalt og stek de i ca. fem til seks minutter inntil de blir korallrøde. Det er viktig at ovnen har nådd temperaturen den skal ha før rekene settes inn.

Mens de er i ovnen forbereder du salaten og kjører sammen alle ingrediensene til dressingen med en stavmikser eller en blender.

Legg rekene over på et ildfast fat og dekk de med et stykke folie og la de få hvile i ca. fem minutter eller så lenge at du kan ta i dem uten å brenne deg. Server de lunkne sammen med salaten og dressingen.