Chilikrabberisotto

Singepore møter Italia i en risåker

Når din lokale fiskedisk har fersk og ofte ferdigrenset krabbe tilgjengelig så bør man utnytte det og da er denne risottoen midt i blinken. Når jeg tenker på chilikrabbe så går veien umiddelbart til Singapore som er kjente for denne herlige krabberetten - men her tar vi noen elementer fra både Singapore og Italia og lager en smakfull risotto. Oppskriften er fra Nigella Lawsons bok Nigellissima.

Ingredienser

middag for tre:

en liter mild kyllingkraft

en kvart teskje safrantråder

to spiseskjeer hvitløksolje

fire finsnittede vårløk

to røde finhakketde chili

200 gr arborioris (risottoris)

3/4 dl hvitvin eller vermut

200 gr ferskt krabbekjøtt (hvitt og brunt)

saft og skall av en halv sitron (spar resten til servering)

havsalt og sort pepper etter smak

50 gr vasket og renset ruccola

Fremgangsmåte

Ha kyllingkraften i en kjele og tilsett safranen. Hold kraften varm på lav temperatur, den må ikke stå og koke.

Varm oljen i en dyp panne med tilhørende lokk og tilsett vårløken og mesteparten av den finhakkede chilien. Rør godt. Etter noen minutter skrur du opp varmen noe og tilsetter risen. Rør en godt inn så alle riskornene dekkes av oljen og grønnsakene. Ha deretter i hvitvinen og la den koke opp og redusere seg noe før du tilsetter den første øsen med varm kyllingkraft og har risen absorbere all væsken i pannen. Tilsett deretter mer kraft øse for øse men pass på at risen får absorbere all væsken før du tilsetter mer. Pass på varmen hele tiden, risen må ikke koke for hardt.

Når risen er ferdig tar du pannen av varmen og vender inn krabbekjøttet samen med sitronsaft og skall og smaker det hele til med havsalt og pepper. Tilsett ruccolabladene, sett på lokket og la risen stå i noen få minutter. Skjær opp resten av sitronen i båter og server risottoen på varme tallerkener toppet med resten av den finhakkede chilien og legg på en sitronbåt så man selv kan ha mer sitron på maten hvis man ønsker det.