© 2010–2019 Millas Mat

Chilidogs :: en godbit fra det industrialiserte Amerika

Når vi har chili til overs fryser vi den til senere så vi kan lage chilidogs. Dette er populær fastfood i USA, det serveres på Diners og er også vanlig å få kjøpt som snacks på ulike sportarrangementer men først og fremst assosieres de nok med baseballkamper. Du kan bruke akkurat de pølsene du selv liker men husk at siden chilien i seg selv har mye smak ville jeg ikke valgt noen som var veldig sterke. For litt ekstra friskhet topper jeg de ferdige pølsene med salatløk eller vårløk sammen med god sennep.

Chilidogs :: en godbit fra det industrialiserte Amerika

Ingredienser

fire til seks store pølsebrød eller grove minibaguetter

fire til seks pølser som bratwürst, genovese, krakower el.

ca. to dl Chili con William

en finsnittet vårløk

en spiseskje syltede japapenos, finhakket

75-100 gr revet Cheddar

god sennep feks. Bergbys

Sett ovnen på 190 °C, snitt pølsene i skinnet og stek de pent gylne i pannen sammen med litt olje. Plasser pølsebrødene i formen og legg i pølsene. Pass på at de står støtt. Er formen for stor kan du støtte de opp ved å krølle sammen litt aluminiumsfolie og plassere de der de trengs.

Bruk en spiseskje og fordel chilien utover pølsene. Dryss på ost og legg på jalapenos. Gratiner pølsene i ovnen i ca. 20 minutter så pølsene, chilien og brødene blir gjennomvarme og osten har smeltet og blitt lett gyllen. Dryss på vårløk ved servering og topp med sennep.