© 2010–2022 Millas Mat

Chilidogs med cheddar og jalapeños

baseballkamp eller ikke

Når vi har chili til overs fryser vi den til senere så vi kan lage chilidogs. Dette er populær fastfood i USA og er også vanlig å få kjøpt som snacks på ulike sportarrangementer men først og fremst assosieres de nok med baseball. Du kan bruke akkurat de pølsene du selv liker, men siden chilien i seg selv har mye smak ville jeg ikke valgt noen som var veldig sterke. For litt ekstra friskhet topper jeg de ferdige pølsene med finhakket hvit salatløk eller vårløk og søt sennep for god balanse.

Ingredienser

fire til seks store pølsebrød eller minibaguetter

fire til seks pølser

rester av Chili con William eller Texas Red Chili

en finsnittet salatløk eller grønn vårløk

en spiseskje syltede jalapeños, finhakket

100 gr revet Cheddar

søt sennep til garnering

Sett ovnen på 190 °C, snitt pølsene i skinnet og stek de pent gylne i pannen sammen med litt olje. Plasser pølsebrødene i formen og legg i pølsene. Pass på at de står støtt. Er formen for stor kan du støtte de opp ved å krølle sammen litt aluminiumsfolie og plassere de der de trengs.

Bruk en spiseskje og fordel chilien utover pølsene. Dryss på ost og legg på jalapeños. Gratiner pølsene i ovnen i ca. 20 minutter så pølsene, chilien og brødene blir gjennomvarme og osten har smeltet og blitt lett gyllen. Dryss på vårløk ved servering og topp med sennep.