Chili-spaghetti med stjerneanis

anis er ikke bare til jul

Sterke smaker er helt fantastiske til pasta og selv om man kanskje ikke først og fremt tenker på sterk mat når man tenker på italiensk mat så er de veldig glade i chili. En annen sterk ingrediens de er glade i er stjerneanis som de bruker både i matretter og ikke minst til sine elskede biscotti. Denne sausen har lang koketid så lag den gjerne dagen før eller flere dager i forveien og frys den i mindre porsjoner. Det er ikke noe problem. Du kan bruke akkurat den pastaen du selv liker best men til en litt sterk saus slik som dette synes jeg personlig at fullkorns-spaghetti fungerer aller best.

Ingredienser

saus:

en halv dl vanlig olivenolje

en finhakket løk

to fedd finhakket hvitløk

to bokser (800 gr.) grovhakkede tomater

en teskje Maldonsalt (havsalt)

en teskje sukker

tre tørkede og knuste kashmirichili

en liten klype chilipulver

en hel stjerneanis

400 gr ferskmalt kjøttdeig

----

fullkorns-spaghetti

en håndfull revne friske basilikumblader & fersk revet parmesan

Fremgangsmåte

Varm oljen i en dyp panne og tilsett all løken. Fres den inntil den er blank og myk og rør deretter inn finhakket hvitløk. Hell på tomatene og skyll ut av boksene med en snau dl. vann. Tilsett havsalt, sukker, knust chili, chilipulver og ha i anisen hel. Kok opp og la sausen småkoke i en time under lokk.

Brun kjøttdeigen godt i en panne og ha den over i sausen når den har kokt en time. Kok så sausen i en time til og ta av lokket mot slutten for å tykne sausen noe. Husk å plukke ut anisen. Smak til med mer havsalt om nødvendig.

Hell sausen over nykokt pasta og vend det lett sammen. Anrett i dype pastatallerkener (hvis du har) og garner med basilikum og revet parmesan.