© 2010–2020 Millas Mat

Chili Mac

amerikansk fair

Hvis du kjenner litt til det amerikanske kjøkken, vet du kanskje allerede at denne retten går under mange navn, blant annet amerikansk goulash. Min variant er fra sørvesten med klare referanser til tex-mex-kjøkkenet. Litt spicy, men veldig godt. Velg en forholdsvis tykk pasta til dette formålet, som tåler litt uten at den går i oppløsning.

Chili Mac

Ingredienser

400 gr kjøttdeig eller karbonadedeig

en løk i skiver

to fedd finhakket hvitløk

en grønn jalapeño, hakket

en halv rød paprika, grovhakket

en halv gul paprika, grovhakket

en pose tacokrydder

en boks knuste tomater, polpa

tre dl oksekraft

250 gr stor makaroni eller rigatoni

havsalt og sort pepper etter smak

ost til gratinering

Ha pastaen i en ildfast bolle og hell over kokende vann. La den stå mens du fortsetter med selve retten. Forbered alle grønnsakene.

Finn frem en passende gryte med lokk og varm litt smør og olje. Brun kjøttdeigen og hakk den godt opp mens den steker. Ha den deretter over på en tallerken. Tilsett mer smør og olje i gryten om nødvendig, og fres grønnsakene myke og blanke. Dryss over tacokrydder og rør det godt inn. La det hele steke i et drøyt minutt. Tilsett kjøttet tilbake i gryten, hell vannet av pastaen og tilsett også dette. Hell voer tomater og kraft, og vend det hele godt sammen. La det småkoke i ca. 15 minutter.

Mens det koker setter du ovnen på 200 °C med grillelementet. Smak og sjekk at pastaen er kokt og tilsett havsalt og pepper etter smak. Dette avhenger av krydderet du bruker. Dryss over ost og plasser gryten i ovnen. Gratiner i fem til ti minutter, eller til osten er gyllen. Følg godt med. Garner gjerne med frisk, finhakket koriander.