© 2010–2020 Millas Mat

Chili con carne

med mozzarella og soltørkede tomater

Denne oppskrifter har mye til felles med min andre oppskrift på chili. Forskjellen er i hovedsak at den ikke inneholder løk eller hvitløk, Her bruker av mozzarella og soltørket tomatpaste og endel mindre krydderier. Men det betyr ikke at den smaker mindre - bare annerledes. Chili er godt og varmende på høsten og vinteren og jeg må virkelig anbefale at dere forsøker maisbrød til.

Chili con carne

Ingredienser

middag for tre til fire voksne:

to spiseskjeer nøytral olje til steking

100 gr chorizo eller annen sterkt krydret pølse

500 gr fersk kjøttdeig av okse

en teskje mørk usøtet kakao

to teskjeer tørket oregano

en god klype chiliflak

en spiseskje soltørket tomatpaste eller pesto rosso

en boks (fire til fem dl) hakkede tomater

halvannen dl kokende vann (skyll ut tomatboksen)

to teskjeer Worchestershiresauce

en boks (400 gr.) god skylte og avrente røde kidneybønner

250 gr fersk mozzarella i terninger

havsalt og sort pepper etter smak

fersk hakket koriander til garnering

Finn frem en jerngryte eller en emaljert gryte med lokk og skjær opp chorizoen i skiver, del dem så i to og stek dem uten smør eller olje da de vil selv avgi olje etterhvert som de blir varme.

Tilsett kjøttdeigen og rør godt, la den brune seg litt. Tilsett oregano, kakao, og tomatpasten og rør dette inn før du heller i tomatene. Tilsett vann og Worchestershiresauce sammen men bønnene og la alt koke opp.

Sett på lokket og la chilien småkoke i vel 35-45 minutter. Er det litt mye væske igjen kan du la den koke uten lokk de siste minuttene. Rør forsiktig inn mozarellaen rett før servering og spar noen biter til å legge på toppen helt til slutt. Avslutt med et dryss frisk koriander.