© 2010–2021 Millas Mat

Chili con Carne

med syltet chipotle og chorizo

Denne oppskrifter har mye til felles med min andre oppskrift på chili. Forskjellen er i hovedsak at den ikke inneholder løk eller hvitløk, Her bruker jeg syltet chipotle og endel mindre krydderier. Men det betyr ikke at den smaker mindre - bare annerledes. Varier gjerne med ulike typer bønner som pinto, brune bønner eller black eyed peas. Noen butikker selger også bokser med bønnemix, de er også supre til chili. På bildet ser du chilien servert med Navajo Fry Bread og oppskriften finner du her.

Ingredienser

middag for tre til fire voksne:

to spiseskjeer nøytral olje til steking

100 gr spansk chorizo i små terninger

400 gr kjøttdeig av okse

en teskje usøtet kakao

to teskjeer tørket oregano

en god klype knuste chiliflak

en spiseskje syltet chipotle (La Costeña)

en spiseskje tomatpurè

en boks (400 gr) knuste tomater, polpa

to dl vann (skyll ut tomatboksen)

en boks (400 gr) brune bønner

havsalt og sort pepper etter smak

----

revet ost eller fersk mozzarella

rømme rørt med litt frisk lime

fersk hakket koriander til garnering

Finn frem en gryte med lokk og skjær opp chorizoen i terninger og stek dem uten smør eller olje da de vil selv avgi olje etterhvert som de blir stekes.

Tilsett kjøttdeigen og hakk den godt mens den steker, la den brune seg litt. Tilsett oregano, kakao, tomatpurè og chipotle og rør dette godt inn og stek det litt før du heller i tomater og vann sammen men bønnene og la alt koke opp.

Sett på lokket og la chilien småkoke i en drøy times tid, se til den innimellom og kok opp. Er det litt mye væske igjen kan du la den koke uten lokk de siste minuttene.

Server med ost, rømme og frisk koriander.