© 2010–2022 Millas Mat

Chicken Pot Pie

boblende og varmende

I både England og USA er dette svært populær høst - og vintermat. Den finnes ferdig i frysedisken men mange lager den selv. Å bruke ferdig frossen butterdeig er derimot helt lov og tilsett gjerne noen flere grønnsaker feks. små terninger av kokt gulrot, broccoli eller grønne erter om du vil.

Ingredienser

400 gr lårkjøtt av kylling i små terninger

en medium stor finhakket løk

to fedd finhakket hvitløk

200 gr fersk sopp i skiver

150 gr tynnskjært bacon

smør til steking

----

en spiseskje hvetemel

fire dl mild kyllingkraft

to spiseskjeer creme fraiche eller fløte

en teskje Colmans sennepspulver

en teskje tørket timian

en knivsodd chilipulver

en teskje Worchestershiresauce

havsalt og sort pepper etter smak

----

tre plater tint butterdeig

et sammenpisket egg til pensling

en kvist frisk rosmarin (kan sløyfes)

Tin butterdeigsplatene på et stykke bakepapir og finn frem to store ildfaste skåler eller en liten form og smør godt med smør langs kanten.

Finn frem en dyp panne og sett den på medium varme og stek deretter baconet lett gyllent. Hakk det fint opp etter at det er stekt. Fres løken blank og myk sammen med hvitløk og legg dette også til side på en tallerken, fres deretter soppen gyllen og legg den over sammen med løken og stek kyllingen porsjonsvis så den blir stekt og ikke kokt. Du trenger ikke gjennomsteke kyllingen på dette tidspunktet siden den vil koke ferdig i sausen.

Ha deretter bacon, løk, hvitløk, sopp og kyllingen tilbake i pannen, dryss over hvetemel og rør det godt inn så det "forsvinner". Hell på kraft og crème fraiche og kok opp. Tilsett sennep, timian, chili, Worchestershiresauce og litt pepper og la fyllet koke uten lokk i omlag ti til femten minutter så det tykner og melsmaken koker bort.

Sett ovnen på 180 °C og plasser en rist nest nederst i ovnen.

Mens fyllet koker legger du butterdeigsplatene oppå hverandre og kjevler ut en leiv som passer til formen eller til skålene. Lag de litt større enn formene så du kan brette deigen rundt kanten som et lokk.

Smak på fyllet og juster med havsalt og pepper om nødvendig. Fordel fyllet og legg deigen oppå, klem den godt på plass og om du vil kan du gjerne crimpe* den. Pensle med sammenpisket egg og stikk nedi noen rosmarinkvister. Stek i omlag tre kvarter og la den hvile i noen få minutter før servering.

*Slik crimper du paideig