© 2010–2021 Millas Mat

Chicken Parma con Pappardelle

sprø panert kylling med marinarasaus, mozzarella og pasta

Helt vanlig kyllingfilet kan være basen for mange fantastiske retter, men mange sliter med at resultatet blir tørt og smakløst. En måte å løse dette på er å panere kjøttet før steking. I denne retten er den krydrede paneringen med friske urter selve stjernen. Den har uten tvil hovedrollen siden den bidrar med sprø tekstur i den ferdige retten, saftig kjøtt og herlig smak av alt det gode fra det italienske kjøkken. Oppskriften er adaptert fra Hells Kitchen.

Ingredienser

marinarasausen:

to spiseskjeer vanlig olivenolje

to ferske tomater, grovhakket

en boks (400 gr) knuste tomater, polpa

tre fedd finhakket hvitløk

en halv finhakket løk

to spiseskjeer basilikum chiffonade*

----

panert kylling:

to kyllingfileter, skåret flatt og banket ut

2 1/2 dl pankosmuler

50 gr revet parmesan + ekstra til garnering

en spiseskje finhakket bladpersille

en teskje tørket oregano

en teskje hot paprika (pimenton)

en dl hvetemel

en halv teskje havsalt

sort pepper etter smak

to egg, sammenpisket

----

en kule fersk mozzarella i tynne skiver

200 gr pappardelle

noen få spiseskjeer marinarasaus

en spiseskje hver av finhakket bladpersille og basilikum chiffonade*

Begynn med å lage marinarasausen. varm oljen i en liten kjele og tilsett finhakket løk og når den begynner å bli blank og myk tilsetter du hvitløk. Etter et minutts tid tilsetter du de hakkede tomatene og lar de koke godt i fem minutter til de mykner noe. Hell på de hermetiske tomatene samt basilikum og kok opp. La sausen koke uten lokk i omlag tjue minutter. Smak til med havsalt og pepper og kjør sausen litt glattere med en stavmikser. Sett den deretter til side.

Finn frem tre dype tallerkener. I den ene har du i hvetemel, havsalt og pepper, i den andre pisker du sammen eggene i i den tredje har du i panko, parmesan, urter og krydderier. Skjær kyllinfiletene nesten helt igjennom på langs og fold den ut på fjølen som en sommerfugl. Bruk en kjøttklubbe til å flate den ut til den får en jevn tykkelse over det hele. Panser kyllingen godt i hvetemel, deretter i egg og til sist i panko. Klem på et godt lag med panko og legg fileten over på et stykke matpapir, legg det nytt stykke matpapir oppå og kjevle over kyllingen så paneringen klemmes godt på.

Stek kyllingen i godt med olje i en panne ved middels varme. Snu den først når du ser at den er gyllen langs kanten og vær forsiktig så de ikke drar av paneringen. En bred stekeklype (ikke en pinsett) er anbefalt. Legg de over på en rist så overflødig olje renner vekk.

Sett ovnen på 210 °C med grillen på og legg de stekte kyllingfiletene på et stekebrett med folie under. Legg på en god skje marinarasaus og fordel skiver av mozzarella over. Krydre med litt pepper og sett de under grillen til osten har smeltet. Følg godt med sik at kyllingen ikke brennes. Osten skal bare smelte og ikke brunes.

Kok pasta og miks den inn med noen spiseskjeer marinarasaus samt friske urter og legg opp pastaen på to tallerkener. Topp med kyllingen, dryss over ekstra basilikum og parmesan og server straks.

* En fancy måte å kutte basilikum på ved å legge bladene oppå hverandre, rulle sammen og kutte i strimler.