© 2010–2021 Millas Mat

Chicken n' rice - Streetcart style

gatemat fra New York

Denne oppskriften er inspirert av maten du finner i New York fra det som kalles streetcarts. Det er små boder som settes opp på gaten og du finner all verdens kjøkkener her. Denne retten har klare latin-amerikanske trekk med sin sammensetning av krydderier, og som du sikkert vet så en kylling & ris en kombinasjon som smaker gull.

Ingredienser

middag for fire:

yoghurtdressing:

to dl yoghurt naturell

en teskje eplecidereddik

saften av en sitron

en halv teskje sukker

en halv teskje havsalt

----

kyllingen:

900 gr lårfilet av kylling

saften av en sitron

en teskje tørket oregano

to teskjeer malt koriander

halvannen teskje havsalt

en kvart teskje sort grovmalt pepper

fire fedd revet hvitløk

en halv dl vanlig olivenolje

----

risen:

to spiseskjeer smør

halvannen teskje gurkemeie

en teskje malt spisskumin

fem dl basmatiris

en liter kyllingkraft

en halv teskje havsalt

----

chilisaus, finhakket persille og grovknuste pistasjkjerner til garnering

Rør sammen alle ingrediensene til dressingen, dekk bollen med plastfolie og sett den kaldt. Grovknus pistasjnøttene i en morter og sett de til side.

Del kyllingen inn i passende biter og legg den i en bolle. Tilsett olje, sitron, hvitløk, havsalt og krydderier og abeid det hele godt sammen. La kyllingen marinere seg i en time.

Sett en romslig panne på varmen og stek kyllingen porsjonsvis ved noe over medium varme. Legg kyllingen til side på et skjærebrett.

Smelt smøret i pannen du stekte kyllingen i (ikke vask pannen) og tilsett krydderiene og fres de over svak varme. Hell i risen og rør den godt inn i krydersmøret så den blir blank og fin. Hell på kraft og havsalt og kok risen under tett lokk i omlag tjue minutter. Grovhakk kyllingen. Når risen er klar fluffer du den godt opp med en gaffel og anretter kyllingen oppå risen. Garner med dressing, chilisaus og persille og avslutt med et dryss pistasjkjerner.