© 2010–2021 Millas Mat

Chicken Noodle Soup

medisin som spises med skje

Lik det eller ei men denne suppen kan i stor grad spores tilbake til Campbells Noodle Soup with Chicken som ble lansert i 1934. I Asia har de derimot spist kraftbaserte supper med nudler siden 1200-tallet. Denne oppskriften er basert på tradisjonell amerikansk homecooking og bruker velkjente grønnsaker. Det er synes er mest amerikansk men denne suppen er mais - men det fungerer veldig godt. Jeg pleier ikke å servere brød til denne suppen siden den inneholder pasta men det velger du naturligvis selv.

Ingredienser

gir fire porsjoner:

vanlig olivenolje til steking

en finhakket løk

to fedd finhakket hvitløk

to gulrøtter i små terninger

to stilker selleri, finhakket

en liten boks maiskorn

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje gurkemeie (tumeric)

400 gr lårfilet i kylling i terninger

halvannen liter kyllingkraft

en spiseskje hvitvinseddik

et laurbærblad

to håndfuller aspargesbønner eller brekkbønner

100 gr tagliatelle eller pappardelle, kokt separat og kuttet opp

frisk finhakket bladpersille eller frisk dill

Finn frem en romslig suppekjele og forbered alle grønnsakene. kutt opp kyllingen og krydre den godt med havsalt og pepper. Gjør også klar kraften.

Varm olivenoljen og fres løk, gulrøtter, mais og selleri til det er blankt og mykt, tilsett hvitløken mot slutten. Tilsett gurkemeie og rør den godt inn. Skyv grønnsakene til side og brun kyllingen i mindre porsjoner. Tilsett mer olje om nødvendig. Når all kyllingen er brunet heller du over kraften. Legg i laurbærbladet, ha i eddik og kok opp. La suppen koke i omlag tjue minutter eller til både kyllingen og grønnsakene er møre. I mens koker du pastaen i en separat kjele og klipper den opp når den er kokt. Tilsett bønnene og pastaen mot slutten av koketiden, smak til med havsalt og pepper og rør inn frisk persille.