Chicken Dhansak Curry

Freddie Mercury favorittcurry

Denne curryen er relativt mild men du kan enkelt gjøre den sterkere ved å booste chilien. Den er også fyldig og god siden den tilsettes røde linser som kokes i sausen til de nesten brytes helt ned, og det friske og syrlige får du fra ananas og noe av juicen de ligger i. Dhansak er også godt kjent for fans av bandet Queen siden Freddie Mercury i flere intervjuer beskrev dette som sin favorittrett. Som den briten han var med bakgrunn fra Zanzibar der han ble født og med Parsi-Indiske foreldre var han svært glad i ulike typer indisk mat så lenge det ikke var for sterkt. Mercury var igjennom hele litt liv redd for stemmen og skal dermed ha unngått sterk chili. Han tok ikke feil, det er vitenskapelig bevist at regelmessig inntak av sterk mat på sikt kan føre til hesere stemme og mange sangere unngår sterk mat før de skal opptre.

Ingredienser

noen få nøytral olje eller ghee* til steking

en stor løk, finhakket

500 gr lårfilet av kylling, kuttet i terninger

to spiseskjeer Hot eller Mild Madras Curry

en teskje gurkemeie

en teskje Garam Masala

en teskje spisskummen

to teskjeer malt koriander

en halv teskje chilipulver

en teskje malte fennikelfrø

en halv teskje havsalt

to teskjeer revet hvitløk

to teskjeer revet frisk ingefær

to spiseskjeer tomatpuré

en spiseskje nøytral honning, akasie

100 gr røde linser, skylte

en boks (400 gr) finknuste tomater, polpa

en halv liter god kyllingkraft

400 gr hermetisk ananas + 1,25 dl av juicen de ligger i

----

basmatiris og frisk koriander til garnering

knuste cashewnøtter eller peanøtter til garnering

Fremgangsmåte

Preparer grønnsaker, løk og kylling. Finn frem krydderier og skyll linsene godt i en finmasket sil under rennende kaldt vann.

Sett en romslig panne med tilhørende lokk på medium varme og tilsett olje eller ghee. begynn med å frese løken gyllen og blank før du har i kyllingen. Dryss deretter over alle de malte krydderiene samt hvitløk, havsalt og revet ingefær. ha kyllingen bli godt dekket av krydderet og oljen og stek den til en er gyllen og forseglet. Reguler varmen etter behov og vend på kjøttet ofte.

Rør inn tomatpureen, honning og de skylte linsene før du heller iver tomater, kyllingkraft og ananasjuice. Rør godt sammen og kok opp. la curryen småkoke under lokk i en halvtimes tid og rør opp innimellom slik at linsene ikke setter seg fast.

Rør inn ananas og la curryen småkoke i omlag fem minutter til slik at frukten blir gjennomvarm. Er retten for tykk for din smak kan du justere den med litt kokende vann før du smaker til med litt mer havsalt om nødvendig.

Server curryen over ris og topp med frisk koriander og knuste nøtter. Noen sprø popadum til er ekstra godt.