© 2010–2021 Millas Mat

Chettinad Pepperchicken

indisk pepperkylling

Chettinad er en by i Sivaganga distriktet helt på sydspissen av dette enorme landet. Denne retten er så berømt og anerkjent at den også ble servert til Dronning Elizabeth og hennes følge da hun besøkte området i 1961. Dette er en rett for de som virkelig elsker krydder og du kan nyte den med basmatiris, nybakte naan og litt avkjølende raita.

Ingredienser

nok til tre:

noen få spiseskjeer nøytral olje

halvannen teskje sorte sennepsfrø

halvannen teskje spisskuminfrø

kjøttet fra tre til fire utbenede kyllinglår

seks curryblader

en stor finhakket løk

tre finhakkede plommetomater

en teskje demerarasukker

en liten teskje chilipulver

en liten teskje gurkemeie

tre spiseskjeer nøytral olje til steking

havsalt etter smak

frisk koriander til garnering

fire hele grønne chili

en spiseskje grovmalt sort pepper

en halv teskje hver malt koriander og malt spisskumin

en liten kanelstang knekt i biter

frøene av tre knuste kardemommekjerner

en klype malt nellik

to spiseskjeer most hvitløk og frisk ingefær sammen med litt vann

ristede cashewnøtter

Det er mange ingredienser her så finn frem, mos, hakk og vei opp alt du trenger. Del også kjøttet inn i serveringsklare biter så er du klar til å begynne.

Varm oljen i en dyp panne og tilsett sennepsfrø, når de begynner å poppe tilsetter du spisskuminfrø og tilsett deretter kardemomme, nellik, hel kanel og laurbærblader. Etter noen få minutter tilsetter du finhakket løk og rører den godt inn i oljen og steker den videre til den er lett gyllen. Tilsett litt havsalt etter noen minutter og stek løken videre.

Etter en stund tilsetter du gurkemeie og hvitløkmosen og rører dette godt inn sammen med hakket grønn chili og curryblader. La dette steke i noen få minutter så gurkemeien får frest seg litt i oljen, det gir best smak. Tilsett deretter de finhakkede ferske tomatene sammen med sukker, malt chili, spisskumin og koriander. Rør dette godt sammen og la det koke i omlag ti minutter så all fuktigheten fra tomatene koker inn. Rør av og til og ikke ha for høy varme så det setter seg fast i pannen. Når du ser at oljen begynner å lekke ut fra massen i pannen vet du at du er på rett vei.

Tilsett kyllingen i pannen og rør den godt inn. Sett på lokk og la den koke i omlag fem minutter. Kyllingen inneholder endel fuktighet som nå skal være med på å lage sausen. Mens det koker grovmaler du pepperet og når kyllingen har kokt seg nesten ferdig finner du frem en liten bolle og en teskje og plukker ut kanel, laurbær og curryblader. Er retten for tørr kan du tilsette litt vann. Tilsett deretter pepperet og rør det inn. Smak på sausen og juster smaken med havsalt om nødvendig. Garner med frisk koriander, ristede cashews og server.