© 2010–2022 Millas Mat

Cherrytomatsuppe

fersk eller hermetisk variant

Søte fristende cherrytomater er ikke bare gode i en salat eller som snacks. De kan også brukes til å lage en helt fabelaktig tomatsuppe og her er fremgangsmåten. Hvis du ønsker en mildere suppe kan du tilsette litt fløte når du blender den. Om du ikke finner ferske cherrytomater kan hele hermetiske cherrytomater være en god løsning, ofte er dette det beste alternativet vinterstid da importerte drivhustomater ikke har så mye smak.

Ingredienser

to porsjoner:

en spiseskje vanlig olivenolje

en finhakket rødløk

et knust fedd hvitløk

en spiseskje hvitvinseddik

250 gr cherrytomater delt i to eller en boks (400 gr.) cherrytomater

tre dl knuste tomater (passata)

omlag fire dl god grønnsakskraft

havsalt og sort pepper etter smak

Varm olivenoljen i en romslig panne og tilsett rødløken. Fres den inntil den blir myk men ikke så den begynner å brunes. Tilsett hvitløken og rør den godt inn, ha i eddiken og kok den opp og la den redusere seg litt i pannen.

Tilsett cherrytomatene (du trenger ikke tenke på å flå dem) og kok dem i ca. ti minutter til de begynner å mykne noe. Tilsett deretter knuste tomater og grønnsakskraften og la alt småkoke videre i nye ti minutter. Bruker du hermetiske lar du alt koke i tjue min.

Kjør suppen helt glatt i en blender eller med en stavmikser og smak til med havsalt og pepper før servering. Juster gjerne konsistensen ved å tilsette mer grønnsakskraft. Garner suppen med en liten retosnurr av fløte, frisk persille el.