© 2010–2020 Millas Mat

Cheeseburger No. One

alltid en vinner

Jeg lo godt når jeg leste at i det lukkede landet Nord-Korea så blir befolkningen fortalt at deres store leder Kim Jong-Il oppfant hamburgeren. Det er selvsagt det reneste sludder, men når man første skal finne på helt absurde ting så hvorfor ikke. Denne hamburgeren er heller ikke min oppfinnelse men er mitt forsøk på en tradisjonell Southern-California Cheeseburger med spread (burgersaus), bacon, ost, løk og pickles. Jeg serverer gjerne frites eller løkringer til, og hvis jeg virkelig skal skeie ut lager jeg en vanillashake. Når det gjelder osten går jeg for ekte Jarlsberg. Amerikansk smakløs knall-orange burgerost er ikke noe for meg.

Ingredienser

til fire burgere:

400 gr karbonadedeig

ti skiver finhakket sylteagurk eller pariseragurk

en liten finhakket rødløk

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje Worchestershiresaus

en spiseskje finhakket dill

en spiseskje sterk chilisaus eller tomatketchup

——

fire burgerbrød (gjerne fullkorn)

fire tykke skiver Jarlsbergost

100 gr sprøstekt bacon

en stor tomat i løvtynne skiver

en løk i skiver

friske blader av rapid- eller crispisalat

----

spread (burgersaus):

en dl Hellmanns mayonnaise

tre spiseskjeer ketchup

tre spiseskjeer pickle relish

en teskje hvitvinseddik

en spiseskje frisk sitronsaft

havsalt etter smak

Bland sammen alle ingrediensene til sausen og la den trekke i en time under plat i kjøleskapet før du smaker og sjekker om du trenger å tilsette mer havsalt.

Arbeid sammen alle ingrediensene til burgerne, bruk enten hendene eller en miksmaster men ikke jobb for mye med farsen, da kan den lett bli seig. Form ut fire mellomstore eller to store burgere og la de hvile i minst to timer i kjøleskapet innpakket i plast. Pensle de med litt olivenolje før steking eller grilling enten i grillpanne eller ute på grillen.

Forbered alle grønnsakene og kutt løken.

Stek de i omlag fem minutter på hver side, det er viktig at burgerne har dannet en god stekeskorpe før de snus,ellers revner de. Legg på ost og la den smelte og få gylne flekker, dette er lettest å gjøre ved å legge burgerne på et stekebrett, dekke de med ost og sette de i stekeovnen på 225 °C i omlag åtte til ti minutter.Mens de er i ovnen steker du løken i den samme pannen sammen med baconet.

Anrett burgerne i varme brød med spread, salat, tomat, burger m/ost, bacon og løk. Serveres straks med en serviett :-)