Chashu Ramen med skavet oksekjøtt og enoki

en sterk og frisk ramenbolle

På tross av at ramen ble utviklet i Kina har japanerne virkelig gjort dem til sine egne. Ramenshops finnes over hele landet og hver dag serveres det mer enn 2,5 millioner boller med den varme nudeluppen. I tillegg lager mange ramen hjemme og studenter er storkonsumenter av ferdig ramen. Du kan lage ramen superenkelt eller til en skikkelig gourmet-rett ved å tilsette ulike toppinger og denne varianten med biff blir en fullverdig middagsrett - i hvert fall hjemme hos oss. Kraften som blir til overs fryses ned til siden.

Ingredienser

suppekraft:

400 gr forskank av okse, beef shank

0,6 dl lys soyasaus

fem fedd hvitløk, knust

fire sjalottløk, skivet

tre cm frisk ingefær, skivet

fem røde chili, hakket

tre vårløk, den hvite deler

en spiseskje sukker

en spiseskje oksebuljong

en spiseskje nøytral olje til bruning av kjøttet

halvannen liter vann

havsalt og sort pepper etter smak

frisk lime etter smak

----

250 gr ramen nudler, kokt

resten av det grønne fra vårløken

to bløtkokte egg

125 gr enoki-sopp, kokt

250 gr tynt skavet oksekjøtt fra kraften

chili-crisp + noe av chilioljen etter smak

ristede sesamfrø til garnering

Brun kjøttet godt på alle sider i litt olje og legg det over i en store gryte. Deretter heller du over soyasaus og legger i hvitløk, sjalottløk, ingefær, chili, vårløk, sukker og buljong. Hell på vann, kok opp og skum av med en hullsleiv etter hvert som det samler seg skum på toppen slik at du får en mest mulig klar kraft til slutt. La kraften koke i 2 1/2-3 timer og sil av. Legg gjerne Torky papir i en sil og bruk det for en ekstra fin siling. Ta ut kjøttet og legg det på en skjærefjøl. Smak til kraften med frisk lime, havsalt og pepper og evt. mer sukker om den trenger å balanseres. Her er den din egen smak som bestemmer.

Blansjer soppen i et minutt i kokende vann og bruk det samme vannet til å koke nudlene. Kok eggene separat, Da bar du mer kontroll.

Finsnitt den grønne delen av vårløken og skjær opp kjøttet i tynne skiver. Varm suppebollene godt opp med kokende vann før du heller det av og har omlag tre dl kraft i hver bolle, fold i de kokte nudlene i og arranger toppingene slik at selv ønsker. Her finnes det ingen fast men det er lurt å legge på egget til sist og garnere med sesamfrø som siste finish før servering.

Har du en trykkoker kan kraften kokes i denne, da blir koketiden omlag en time.