© 2010–2022 Millas Mat

Chana Masala

indisk kikertgryte fra Himachal Pradesh

Varme kikerter i en godt krydret tomatsaus er noe av en klassiker innenfor vegetarmat og med kikerter på boks er den forholdsvis rask å lage også. De bruker mye krydder i det indiske kjøkken og denne oppskriften er ikke noe unntak. Syltede grønne chili er lettest å finne i asiatiske butikker. Ekstra godt blir det når retten toppes med ristede cashews og frisk koriander. Hvis du vil dempe chilistyrken noe kan du gjerne legge på en skje med tykk yoghurt eller rømme.

Ingredienser

gir tre gode porsjoner:

noen få spiseskjeer nøytral olje til steking

en liten løk, finhakket

to fedd hvitløk, finhakket

en halv teskje malt ingefær

en halv teskje gurkemeie

en teskje malt koriander

en halv teskje malt kardemomme

to spiseskjeer tomatpuré

tre til fire syltede grønne chili eller frisk grønn chili

en spiseskje Garam Masala

en boks (400 gr) knuste tomater, polpa

litt vann til å skylle ut av boksen med tomater

to bokser (800 gr) kikerter, godt avrent og skylt

frisk sitronsaft etter smak

havsalt og sort pepper etter smak

----

brun eller hvit basmatiris til servering

frisk finhakket koriander eller persille

ristede cashewnøtter

Sett en romslig panne på medium varme og tilsett oljen. Når den er passe varm tilsetter du løken og freser den myk og gyllen. Tilsett hvitløk etter noen minutter sammen med ingefær, gurkemeie, koriander og kardemomme. Rør krydderiene godt inn og tilsett deretter tomatpureen som får steke litt før den blandes inn i løken. Tilsett finhakket chili, enten du bruker syltet eller fersk og ha deretter i Garam. Hell på tomater og kikerter og kok opp. La det hele koke sammen til sausen har ønsket fylde og smak til med sitron, havsalt og pepper.

Server chana masala over dampet ris og garner med frisk koriander og cashewnøtter. Dette er også godt med naan til hvis du liker det i stedet for ris.