Champignonsuppe med hvit trøffelolje

skogens beste smaker

Denne suppen får en liten smak av luksus med noen dråper trøffelolje på toppen. En slik olje kan du få tak i på større matvarehus og hos ulike delikatessebutikker. Dette er en mektig og rik suppe som står godt alene som en hovedrett.

Ingredienser

gir en drøy liter ferdig suppe:

25 gr tørket steinsopp eller italiensk skogsopp

50 gr smør

en finhakket løk

et stort fedd hvitøk i tynne skiver

en spiseskje friske timianblader

400 gr blandet fersk skogsopp og champignion

8 1/2 dl god grønnsakskraft

200 gr creme fraiche

100 gr loff i terninger

finhakket gressløk eller persille

noen dråper hvit trøffelolje

Hell kokende vann over den tørkede soppen og la de ligge å mykgjøre seg, beregn minst en halvtimes tid før de er klare. Skjær den ferske soppen i skiver.

Smelt halvparten av smøret i en dyp panne eller en kjele og fres løk, hvitløk og timian inntil de såvidt begynner å få farge og ha i en bløtlagte soppen (spar på vannet de har ligget i) og fres soppen videre i noen få minutter og tilsett den ferske soppen. Pass på varmen og rør ofte. Hell over kraften og noe av vannet fra soppen, kok det opp og la alt småkoke i omlag 20 minutter. Tilsett deretter crème fraiche og la den smelte ned i suppen.

Kjør suppen glatt i en blender, sil den deretter ned i en ren kjele. Smak den til med salt og pepper og sett den til side. Er suppen for tykk for din smak kan du tilsette mer av vannet fra den bløtlagte soppen. Smelt resten av smøret i en panne og stek loffterningene lett gylne og sprø.

Varm opp suppen igjen og fordel den i boller, dryss på krutongne, litt hakket kryddergrønt og avslutt med noen dråper av trøffeloljen.