Casarecce med harissa, tomater, spinat og kylling

pollo picante

Dette er en oppskrift jeg har funnet via flere franske matskribenter. Marokko var en tidligere fransk koloni så det var kanskje i den tiden at franskmenn ble introdusert for harissa. En chilipasta med karve, koriander og hvitløk som gir masse smak til retter fra Marokko, Tunis og Libya. Kjøp en som er produsert i et av disse landene - da vet du at de er autentiske. Smak deg frem om du er usikker på styrken på den du skal bruke så du ender opp med en rett som er helt uspiselig sterk.

Ingredienser

pasta for to:

250 gr casarecce pasta (tvunnet pasta)

pastavann til justering av sausen

to spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

250 gr opprevet stekt kyllingbryst

en god håndfull cherrytomater, delte

en god spiseskje harissapaste (marokkansk chilipasta) Harissa Du Cap Bon

halvannen dl kremfløte

havsalt og sort pepper etter smak

200 gr fersk renset spinat, grovt strimlet

en spiseskje frisk finhakket bladpersille

knuste chiliflak

Kok pastaen nesten helt ferdig i litt mindre vann enn ellers for å få et pastavann med mer stivelse siden du skal bruke dette til å gjøre ferdig retten. Ta ut pastavann i en kopp og hell av resten.

Rens og kutt opp spinaten i grove strimler.

Sett en dyp panne på medium varme og tilsett oljen. Tilsett opprevet kylling og la den surre i noen minutter før du har i tomatene. Sving litt på pannen og la tomatene blir litt lune. Tilsett harissa og la den steke litt og hell over fløten. Kok opp og krydre med havsalt og pepper. Tilsett pastaen og rør den inn og tilsett pastavann etter behov slik at sausen dekkes av pastaen. Avslutt med spinaten og la den synke sammen i retten før servering.

Garner gjerne med litt finhakket bladpersille og et fingerdryss med knuste chiliflak.