© 2010–2022 Millas Mat

Casarecce med chorizo og tomat

pasta på irsk

Dette er en pastarett jeg fikk fra den anerkjente Ballymaloe Cookery School i Cork. Oppskriften og fremgangsmåten er enkel og dette egner seg godt som hverdagsmat. Siden vi her bruker smaker som frisk rosmarin og knuste chiliflak blir dette en unik pastarett med annerledes smak. Hvis du bruker rå chorizopølser i denne retten i stedet for speket må du huske å brune de godt i olivenolje før du har de i sausen, da får du ut mye mer av smaken enn om de bare kokes rå. Hvis du lager denne retten på vinterstid så bruk hermetiske tomater i stedet for ferske, de smaker mye mye bedre.

Ingredienser

nok til tre personer:

seks modne plommetomater eller en boks hermetiske plommetomater

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

to fedd revet hvitløk

en spiseskje pesto rosso

200 gr chorizopølse i skiver

en halv til en dl kremfløte (du bestemmer selv hvor tynn du vil ha sausen)

bladene av en kvist frisk finhakket rosmarin

havsalt og sort pepper etter smak

en god klype tørkede chiliflak

en håndfull revet fersk parmesan

300 gr casarecce eller pappardelle

Sett på en romslig kjele med vann, bruk dette både til å flå tomatene og koke pastaen i.

Skjær et kryss i bunnen av tomatene og dropp dem i det kokende vannet i ca. tretti sekunder. Fisk de opp med en hullsleiv, flå av skinnet og skjær de opp i mellomgrove terninger.

Varm olivenoljen i en dyp panne og tilsett tomatene sammen med hvitløk, salt og pepper. La det koke i noen minutter til tomatene har myknet litt. Tilsett chorizo og la sausen koke ned å redusere seg noe, dette pleier å ta ca. ti minutter. Tilsett pesto, fløte, chiliflak og rosmarin og kok sausen opp på nytt, tilsett deretter nykokt casarecce og rør den inn i sausen så den dekkes godt. Server pastaen med et dryss parmesan.