© 2010–2022 Millas Mat

Carnitas

sprøstekte svinetacos med appelsin, hvitløk og jalapeños

Denne tradisjonelle mexicanske retten kommer opprinnelig fra Michoacán og betyr "småkjøtt". Jeg liker å servere dette på klassisk vis i varme tortillas og med enkel topping. Dette kjøttet er så smakfullt at det ikke trenger å dynges ned med masse tilbehør, sauser og ekstra krydderier så hold det basic. Det er mitt beste tips.

Ingredienser

nok til fire:

ca. 600 gr rå svinenakke, uten ben

havsalt og sort pepper etter smak

fire fedd revet hvitløk

en dl vann

saften av en frisk appelsin

en teskje chilipulver eller cayennepepper

en teskje oregano

en teskje spisskumin

to teskjeer løkpulver

nøytral olje til steking

----

mais eller hvetetortillas, hvit salatløk, frisk koriander, avocado, rømme, frisk lime og syltede jalapeños til servering

Trim vekk mesteparten av det synlige fettet utenpå svinenakken og brun kjøttet godt på alle sidene i en passende gryte eller dyp panne med tilhørende lokk. Ta ut kjøttstykket fra pannen når det er brunet på alle sidene, hell av fettet og ta pannen av varmen. Pisk sammen vann, appelsinsaft, revet hvitløk og krydderiene og legg kjøttstykket tilbake i pannen, hell i sausen og kok opp. Skru ned temp. så lavt du kan uten at det slutter å koke nedi pannen og sett på lokk. La kjøttet koke i ca. 3 - 3 1/2 time og snu på det hver time.

Riv opp kjøttet i s ynne strimler med to gafler og spr det utover en fjøl så det avkjøles. Mens det damper av forbereder du alt tilbehøret.

Sett en jernpanne på god varme og tilsett omlag to spiseskjeer olje. Når pannen ryker lett sprer du kjøttet jevnt utover og lar det ligge i fred slik at det danner seg enkelte sprø biter. Dette tar bare noen få minutter når pannen har god varme så pass godt på.

Serveres straks med det klargjorte tilbehøret.