© 2010–2022 Millas Mat

Mac & Cheese med heirloom-tomater

oppgrader med litt caprese

Det er fint å lage nye varianter av klassikere og å lage en variant av Mac & Cheese med ferske egendyrkede tomater og timian kan jo bare bli godt. Vil du ha et sprøtt lag på toppen kan du legge på et lag med knust kavring sammen med osten eller ta den helt ut og bruk potetgull eller baconcrisp. Og husk at her har du muligheten for å få brukt opp diverse mindre osterester du har liggende.

Ingredienser

nok til tre:

250 gr makaroni, kokt

----

ostesaus:

to spiseskjeer smør

to spiseskjeer hvetemel

en halv liter helmelk

havsalt, sort pepper, Colmans sennepspulver og revet muskatnøtt etter smak

130 gr revet blandet ost (Cheddar, Gruyere og Parmesan)

150 gr stekt bacon i terninger

en til tre ferske heirloom, hagetomater eller plommetomater i tynne skiver

en teskje tørket timian

Sett over vann til makaronien, stek baconet og begynn med ostesausen. Smelt smøret i en kjele og pisk inn hvetemelet. Spe deretter ut med melk litt etter litt mens du pisker godt hele tiden og lar sausen koke opp. La den småkoke i omlag fem minutter før du tilsetter omlag 100 gr. av osten. Pisk den inn så den smelter helt og smak deretter til sausen med havsalt, pepper, sennep og muskat. Vær forsiktig med for mye salt siden det også er endel salt i osten. Det beste er å smake den til.

Når sausen er klar vender du inn kokt makaroni og sprøstekt bacon. Sett ovnen på 200 °C og smør en ildfast form med litt smør. Tilsett halvparten av makaroniblandingen i bunnen før du legger på et lag med tomater og deretter pepper og timian. Så resten av makaroniblandingen og et nytt lag med tomater. Avslutt med resten av den revne osten og deretter pepper og timian og bak formen i ovnen i omlag en halvtime. Server med en grønn sidesalat.