© 2010–2020 Millas Mat

Mac & Cheese med tomater

capresevarianten

Det er fint å lage nye varianter av klassikere og å lage en variant av Mac & Cheese med ferske tomater og timian kan jo bare bli godt. Prøv selv for dette smaker ikke som den oransje guffa du kan kjøpe i butikken. Den smaker så fælt at jeg lurer på om de som liker den egentlig liker ost eller vet hva ost er. Og husk at her har du muligheten for å få brukt opp osterester, både fersk og frossen.

Ingredienser

nok til tre:

250 gr kokt makaroni

to spiseskjeer smør

to spiseskjeer hvetemel

en halv liter helmelk

havsalt, sort pepper og revet muskatnøtt etter smak

130 gr revet blandet ost (jeg har brukt cheddar, gruyere og parmesan)

150 gr stekt bacon i terninger

tre ferske hagetomater eller plommetomater i tynne skiver

sort pepper og friske timianblader

Sett over vann til makaronien og begynn med ostesausen. Smelt smøret i en kjele og pisk inn hvetemelt. Spe deretter ut med melk litt etter litt mens du pisker godt hele tiden og lar sausen koke opp. La den småkoke i omlag fem minutter før du tilsetter omlag 100 gr. av osten. Pisk den inn så den smelter helt og smak deretter til sausen med havsalt, pepper og muskat. Vær forsiktig med for mye salt siden det også er endel salt i osten fra før av.

Når sausen er klar vender du inn kokt makaroni og sprøstekt bacon. Sett ovnen på 200 °C og smør en ildfast form med litt smør. Tilsett halvparten av makaroniblandingen i bunnen før du legger på et lag med tomater og deretter pepper og timian. Så resten av makaroniblandingen og et nytt lag med tomater. Avslutt med resten av den revne osten og deretter pepper og timian og bak formen i ovnen i omlag en halvtime. Server med en grønn sidesalat eller spis den som den er.