Cape Malay Curry

sør-afrikansk kyllingcurry med tomater og ingefær

Mange av de afrikanske curryene har en litt annen smaksprofil enn de indiske og dette er en av dem. Mye av dette skyldes at de kombinerer krydderiene sine på en annen måte og ofte sløyfer bruken av kokosmelk. I denne oppskriften er det mye hvitløk og frisk ingefær sammen med sitron, allehånde og tomater som gir den spesielle smaken. Ekstra godt blir det når man topper maten med knuste og salte peanøtter.

Ingredienser

curry for seks med ris:

currypaste:

to røde chili m/frø

en håndfull frisk koriander med stilkene, grovt hakket + ekstra til garnering

seks fedd frisk hvitløk

en bit frisk ingefær, skrelt og skivet

saft og skall av en sitron

halvannen spiseskje vanlig olivenolje

en spiseskje garam masala

to teskjeer røkt paprika

en teskje malt allehånde

to teskjeer gurkemeie

en teskje havsalt

----

kylling og saus:

en til to spiseskjeer nøytral olje til steking

1,2 kg lårfilet av kylling

en halv liter kyllingkraft, Maggi

to bokser (800 gr) knuste tomater, polpa

havsalt og pepper etter smak

----

dampet ris til servering

frisk koriander og knuste peanøtter til garnering

Fremgangsmåte

Kjør sammen alle ingrediensene til marinaden i en prosessor til en jevn og finkornet masse. Masser blandingen godt inn i kyllingstykkene og pakk de tett sammen i en tykk zip-pose. La den hvile kaldt over natten i kjøleskap.

Tilsett litt olje i en romslig panne med lokk og stek kyllingstykkene i to til tre minutter på hver side. De skal ikke gjennomstekes, bare la de får litt farge. ta de ut av pannen og legg de på en tallerken. Tilsett resten av marinaden fra posen og fres den lett i pannen før du heller i kyllingkraften og skraper opp godt fra bunnen for å løsne det som evt. sitter litt fast. Hell over tomater og rør alt godt sammen før du legger kyllingen tilbake i pannen.

La curryen koke under lokk i en time, ta deretter av lokket og la sausen koke inn og redusere seg i omlag tjue minutter til. Smak til med havsalt og pepper før curryen serveres over ris. Garner gjerne med frisk koriander.