© 2010–2022 Millas Mat

Cannelinifritters

hvite bønnekaker

Fritters er noe av det aller beste jeg vet innen vegetarmat og jeg har testet ut flere varianter både med gulrot, mais og grønne erter. Her er en variant med hvite bønner og det blir ekstra enkelt når jeg bruker hermetiske bønner. Jeg har alltid et lite lager av det jeg kaller nyttig hermetikk i skapet og jeg kan ikke få fullrost det nok, særlig i den kalde årstiden der det ikke alltid bare er å stikke ned på butikken. Lag gjerne bønnemiksen i litt god tid og sett den kaldt inntil du er klar til å steke dem opp. Dette er nydelig med tilbehør som stekt ris, blomkålris, en grønn salat eller med en fersk tomatsaus.

Ingredienser

to bokser (800 gr.) hvite cannelinibønner

en liten finhakket sjalottløk

to spiseskjeer frisk finhakket bladpersille

fire spiseskjeer finrevet parmesan

havsalt og sort pepper etter smak

en dl hvetemel til panering

vanlig olivenolje til steking

Ha bønnene i et dørslag og skyll de godt under kaldt vann. La de renne godt av seg og ha de over i en miksebolle. Mos de grovt med en gaffel og tilsett deretter sjalott, persille, parmesan, havsalt og pepper. Bland det hele godt sammen og form ut små flate kaker med hendene. Vend de i hvetemel og stek de pent gylne i olivenolje på middels varme.

Du kan også lage bønnefarsen i en prosessor men bruk da pulsknappen og hakk løk og persille først slik at massen får litt tekstur.