© 2010–2020 Millas Mat

Vietnamesisk kylling i sterk og sursøt saus

Cánh Gà Chiên Nước Mắm

Liker du sterk mat vil du garantert like dette, bare husk nok ris og nok av frisk salat. Denne retten er en omarbeidet variant av en populær vietnamesisk rett som i enkelte miljøer lages til jul. Det kan være vanskelig å finne vietnamesisk fiskesaus i Norge siden den som selges her or det meste er produsert i Thailand men den fungerer den også.

Ingredienser

middag for to:

400 gr lårkjøtt av kylling, kuttet i små terninger

tre grønne jalapeno i tynne skiver

en rød habanero i tynne skiver u/frø

en liten rødløk i tynne båter

en halv dl ristede usaltede peanøtter

frisk finhakket koriander etter smak

----

en drøy spiseskje frisk revet ingefær

to store fedd hvitløk, revet

0,8 dl lys brunt sukker

0,4 dl riseddik

0,4 dl fiskesaus (helst vietnamesisk men thai fungerer også)

en spiseskje lys soyasaus

en spiseskje Sriracha chilisaus

----

dampet jasminris og salatblader til servering

Pisk sammen alle ingrediensene til sausen og sett den til side. Kutt kyllingen i terninger og miks inn noen spiseskjeer av sausen slik at kjøttet dekkes og la bollen stå utildekket på benken i et kvarters tid.

Kutt opp chiliene og løken og hakk korianderen grovt. Sett en romslig panne på varmen og sett samtidig over vann til risen. Ha oljen i pannen når den er varm og spre kyllingen utover, la den ligge i fred inntil du kan se at undersiden begynner å bli gyllen. Deretter regulerer du varmen og begynner å snu på kyllingen oftere. Når kyllingen begynner å få en dyp gyllen farge tilsetter du chili, løk og peanøtter og gir dette et minutts tid før du heller over resten av sausen. Kok opp og la den tykne og glasere kjøttet og grønnsakene. Tilsett korianderen til slutt.

Serveres med ris og friske salatblader.