Cacio e Pepe med sitron og ruccola

oppskrift fra Chrissy Teigen

Lake Como i Lombardia er et usedvanlig vakkert område i Italia. Der er herfra denne pastaretten har sitt hjem med sin intense smak av parmesan, pepper og små røde chiliflak. Som i mange andre retter bruker vi noe av pastavannet til å lage sausen så ikke hell ut alt på ren refleks. Ellers er dette en enkel rett og fikse, selv på en hverdag men jeg liker best å lage dette i helgen siden den er litt dekadent og luksuriøs.

Ingredienser

pasta for to:

havsalt

250 gr fullkorns-spaghetti eller vanlig spaghetti

100-150 gr bacon i små terninger

noen få spiseskjeer e.v. olivenolje

tre store fedd revet hvitløk

røde chiliflak (hot pepper flakes) pluss litt ekstra til garnering

sort nykvernet pepper, omlag to teskjeer til sammen

friskpresset sitronsaft, omlag en halv dl.

ca. 75 gr ferskrevet parmesan

125 gr baby ruccola

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen og finn frem en stor dyp panne. Mens vannet koker opp veier du pastaen slik at den er klar når vannet er klart. Stek baconet gyllent og sprøtt før du tilsetter olivenoljen, den revne hvitløken, en teskje chiliflak og noen gode tak sort pepper. Fres dette i et minutts tid inntil det hele dufter godt. Ha sitronsaften i pannen og kok opp.

Før du heller av kokevannet fra pastaen tar du ut noe av det i en kopp. Hell ut resten av vannet og ha pastaen over i pannen og tilsett noe av osten. Bruk to gafler for å mikse alt godt sammen. Tilsett noe av pastavannet etter behov, begynn med et par spiseskjeer. Miks jevnt og tilsett mer av osten men spar litt til å ha på toppen. Tilsett ruccolaen og vend den inn før du smaker til med mer havsalt og pepper om det er nødvendig. Anrett i passende boller og topp med et lite ekstra dryss med chiiflak og resten av parmesanen.