Cacio e Pepe by Trullo

oppskrift fra London

Ost, pepper, smør, sitron, persille og pasta. Mer trenger du ikke for å lage denne godbiten fra Trullo i London. Dette var en av de mest omtalte rettene i sosiale medier i 2016 og det har nok noe med oppskriftens enkelthet å gjøre. Dette er noe alle har mulighet til å lage, og noe som er vanskelig å mislykkes med. Restauranten har også lansert en egen kokebok The Trullo Cookbook med sine egne lekre oppskrifter og favoritter.

Ingredienser

pasta for to:

250 gr spaghetti, linguine eller pici

125 gr ekte meierismør

100 gr fersk revet parmesan

tre spiseskjeer grovmalt pepper

frisk sitronsaft etter smak

havsalt etter smak

en god håndfull finhakket italiensk bladpersille

Sett over vann til pastaen og ha den i når vannet fosskoker. Finn frem en romslig panne, sett den på medium varme og ha i smør og kvernet pepper sammen med en snau dl. av pastavannet.

Mens smøret smelter sakte og pastaen koker river du parmesan. hakker persille og presser sitron. Når pastaen er klar tar du ut litt av vannet i en kopp, heller av resten og har all pastaen over i pannen, Fordel osten over og sett på lokket. La osten smelte og ha over persille og sitron. Rør godt slik at alt blandes jevnt og smak til med havsalt og evt. mer sitron. Juster med pastavann om retten virker for tørr.

Serveres straks.