© 2010–2020 Millas Mat

Burritos med fullkornswraps, elote og frijoles

mexicansk er mer enn tacos

Disse burritosene lages med et tradisjonelt fyll basert på oksekjøtt, ris, løk og paprika. Krydringen som er svært viktig i det mexicanske kjøkken vil du kjenne igjen fra flere av mine andre oppskrifter. Her bruker jeg både fullkornsris og fullkornstortillas som både metter mer, gir deg mer fiber og som står seg godt til krydret mat. Elote er en fantastisk god maissalat hvor kornene ristes og mikses med vårløk, parmesan og smør. Frijoles er en enkel mos av brune bønner som det spises svært mye av i Mexico. Næringsrikt, sunt og veldig godt. Bønnene er det greit å lage på forhånd så den bare trenger oppvarming. Elote lager du mens burritoene er i ovnen for det går raskt.

Burritos med fullkornswraps, elote og frijoles

Ingredienser

kjøttfyll:

400 gr karbonadedeig

smør og litt nøytral olje til steking

en finhakket løk

to fedd finhakket hvitløk

to finhakkede røde chili

en finhakket rød paprika

en dl kokt fullkornsris (avkjølt)

en teskje røkt paprika, en halv teskje spisskumin, en teskje malt koriander, en teskje mexicansk oregano og en teskje havsalt blandet sammen i en bolle

sort pepper etter smak

kremost naturell (kan sløyfes)

seks fullkornstortillas

----

mexicansk elote maissalat

refried beans (frijoles)

rømme og Cholulasaus (mexicansk chilisaus som selges i Norge på bla. Ica og Meny)

Bland sammen alle krydderiene og finhakk, løk, hvitløk og paprika så det er klart. varm smør og olje i en dyp panne og begynn med å steke kjøttet. Når det nesten er helt ferdig brunet tilsetter du løk, chili og paprika, fres det mykt og rør inn hvitløken.Dryss over krydderiene og la de steke i noen minutter. Tilsett ris og rør den godt inn så den blir blank av smøret og smak til fyllet med pepper og mer havsalt om det trengs.

Varm tortillasene lett i en tørr panne slik at de blir myke og smør på kremost om du ønsker det. Fordel noen spiseskjeer fyll i en tykk stripe på midten og brett over en halv gang, fold inn sidene på tortillaen og brett den helt over. Press lett og legg den over på en stekeplate kledd med et sykke bakepapir. Gjenta prosessen og pensle burritosene lett med litt nøytral olje og gi de mellom seks og ti minutter i ovnen ved 180 ° C.

Del hver burrito i to godt på skrå med en skarp kniv og anrett de sammen med elote og frijoles. En rømmeklatt og Cholulasaus hører til.