Burrito con Todo

en burrito med "alt" fra El Taco Loco

Denne komposisjonen er nok mer amerikansk enn mexicansk men hvem sier at det ikke kommer god mat ut av det. California er kjent for utmerket mexicansk mat siden de har en stor befolkning med bakgrunn fra Mexico. Her til lands er store burrito-size tortillas lettest å finne på asiatiske butikker og kjøp de som er laget med hvete. Maistortillas er ikke så godt egnet til burritos siden de har en tendens til å revne under rulling. Gjør som de gjør på restaurantene og pakk de inn i folie rett etter steking, da holdes fyllet varmt og brødet mykt.

Ingredienser

til tre store burritos:

tre store hvetetortillas

----

carne (kjøttet):

400 gr ytrefilet av okse, grovt hakket opp

to teskjeer malt spisskumin

en teskje havsalt

en halv teskje chilipulver

en halv teskje hot paprika (pimenton)

en kvart teskje hvitløkpulver

en kvart teskje sort pepper

----

øvrig fyll:

en liten boks mais, stekt gylne i smør med en lite dryss chilipulver

en god håndfull revet ost

refried beans

superspicy guacamole

----

til servering:

crema (lettrømme rørt opp med litt frisk lime)

varme tortillastrips

frisk salsa fra denne oppskriften

Fremgangsmåte

Lag salsa og sett den kaldt slik at den får trekke mest mulig smak. Lag også guacamole og sett også denne kaldt.

Lag refried beans først siden disse trenger litt tid. Lag de gjerne dagen før og varm de opp rett før du skal fylle burritoene. Stek kjøttet i litt smør på god varme og dryss over krydderblandingen når kjøttet er nesten ferdig. Pass på varmen så du ikke brenner krydderet. Hold kjøttet varmt i ovnen mens du steker maisen i samme panne.

Riv ost og kutt opp tre ark aluminiumsfolie.

Legg en tortilla flatt på e stor fjøl. Smør på en bred stripe med bønner og topp med kjøtt og stekt mais. Dryss over ost med avslutt med guacamole. Fold inn endestykkene og rull den tett sammen. Legg den over i en tørr panne og stek den lett på alle sidene. Rull den deretter direkte inn i folie slik at den holder på varmen og brødet dampes lett i folien.

Del burritoen i to før servering og sett de på høykant i en passende bolle med chips rundt og server med salsa og crema.