© 2010–2020 Millas Mat

Bulgogi og kimchi - koreansk grillet biff

불고기

En av de mest kjente koreanske rettene utenfor landets grenser i tillegg til kimchi er nok bulgogi. Her hjemme er grillsesongen på hell når jeg skriver dette men hvorfor ikke grille ute og spise inne? Ikke noe galt med det siden bulgogi er en rett som bør grilles over kull for den beste smaken. Kimchi laget jeg tidligere i sommer med fersk kål og den venter bare på å bli spist opp.

Bulgogi og kimchi - koreansk grillet biff

Ingredienser

500 gr flatbiff el. kuttet i tynne skiver

to små grønne pærer eller en koreansk pære (bae) 배

en halv gul løk

fire fedd frisk hvitløk

en liten bit frisk ingefær

en finhakket vårløk

to spiseskjeer lys soyasaus

to spiseskjeer lys brunt sukker

en klype sort pepper

en spiseskje sesamolje

en liten gulrot i tynne skiver

----

dampet ris & kimchi

sesamfrø til garnering

Kutt biffen i tynne flate strimler og ha de over i en tykk zippose. Skrell pærene, fjern kjernehus og stilk og ha de over i en prosessor sammen med løk, hvitløk og frisk ingefær og kjør det hele sammen til en jevn puré. Hell deretter denne pureeen over kjøttet og tilsett finsnittet vårløk, soya, sukker, pepper, sesamolje og skiver av gulrot. Lukk posen, gi alt en god massasje og la kjøttet hvile kaldt i omlag fire timer.

Plasser en grillrist med små hull direkte over glødene askegrå grillkull og plasser biffen i en haug oppå. La det steke litt før du sprer kjøttet utover. De små hullene i risten lar marinaden dryppe med på de varme kullbitene som sender smakfull røyk tilbake til kjøttet. Etter fem til seks minutter er kjøttet klart. Se til at det ikke overstekes.

Server kjøttet med et dryss av ristede sesamfrø, dampet ris og kimchi.