© 2010–2020 Millas Mat

Buffalo Hot Wings

sterke kyllingvinger

I USA pleier man å si at der du finner øl og en storskjerm så finner du Buffalo Wings. De er uløselig knyttet til all slags sport men kanskje først og fremst baseball. Disse godbitene kommer fra Buffalo New York og originalen kommer fra The Anchor Bar. Oppskriften ble kreert av eieren Theresa Bellissimo i 1964 som serverte disse til sønnen sin og hans sultne kamerater etter en kamp. I dag finnes det et utall varianter, alt fra Cajun-style til Italien-style. Kyllingvinger ble tidligere ikke sett på som særlig god mat og ofte ble de solgt nærmest gratis eller kastet. I dag koster de det mangedobbelte og har høy status over hele landet.

Buffalo Hot Wings

Ingredienser

nok til to:

et til halvannen kilo rå kyllingvinger og/eller klubber

havsalt og sort pepper

solsikkeolje

——

hotsauce:

halvannen dl hotsauce (Frank’s, Louisiana eller Cholula)

110 gr smør

halvannen spiseskje hvitvinseddik

en kvart teskje Worchestershiresauce

en halv teskje Tabasco eller Sriracha chilisaus

en kvart teskje cayenne eller chilipulver

litt hvitløkspulver (en halv teskje pleier å være nok)

havsalt etter smak

——

selleristicks

gulrotstick

cool ranch dressing eller blåmuggostdressing

fersk loff eller annet hvitt brød

Lag dressingen etter oppskriften og la den trekke i kjøleskapet. Tørk godt av kyllingen om den er fuktig etter opptining og tipp de over i en romslig langpanne. Hell over nok olje til at de blir smurt tilstrekkelig og krydre de med havsalt og sort pepper. Bak de i ovnen ved 210 °C i omlag 25 minutter, snu på dem og gi de ytterligere 25 minutter. Sjekk deretter at de er gjennomstekte. La ovnen stå på ved samme temperatur.

Mens kyllingen er i ovnen lager du sausen. Ha alle ingrediensene i en kjele og la de smelte sammen ved medium sterk varme. Pisk godt innimellom og ta kjelen av plater når du ser antydning til at den begynner å koke. Smak på den og tilsett havsalt etter smak.

Kutt opp selleri og gulrot i små sticks og legg de i isvann så de holder seg sprø.

Når kyllingen er klar har du de over i en stor blandebolle og tilsetter sausen. Legg over en tallerken og rist på bollen slik at kyllingen dekkes av saus. Legg deretter kyllingen tilbake i langpannen (husk å helle av all saften som har dannet seg i pannen), pensle på sausen som ev. har samlet seg i bunnen av blandebollen og la de få snaue ti minutter til i ovnen. Så er de klare til servering.