© 2010–2022 Millas Mat

Buddah stirfry med åtte grønnsaker

fråts i det grønne og friske

Dette er en oppskrift fra Yonghegong klosteret i Beijing som kanskje er mest kjent for verdens største utskjærte Buddah statue. Denne retten har fått sitt navn fordi den inneholder åtte forskjellige grønnsaker. Tallet åtte er det antall veier som i buddhismen fører en til opplysning og indre fred. Nå kan jeg riktignok ikke love at å spise dette vil forandre livet ditt men den er meget meget velsmakende på grunn av den deilige sausen som du lager rett i pannen med grønnsakene i. Får du ikke tak i alle grønnsakene i oppskrifen kan du bytte de ut med det du finner. Sukkererter og grønne bønner er fine alterntiver som jeg har brukt.

Ingredienser

en spiseskje peanøttolje

to store kinesiske tørkede sopp bløtlagt i kokende vann i tjue minutter og skjært i strimler

200 gr stekt sjampingjong i skiver

en liten gulrot i staver

125 gr babymais i biter

en håndfull bønnespirer

150 gr fersk spinat i strimler

en rød paprika i strimler

en dl varm grønnsakskraft

to spiseskjeer lys soyasaus

to spiseskjeer østerssaus

en teskje sesamolje

en stor vårløk i strimler

en spiseskje maisenna utrørt i en spiseskje kaldt vann

Varm oljen i en wok og stek den bløtlagte soppen i noen minutter. Tilsett deretter alle grønnsakene utenom bønnespireene og vårløken og stek inntil grønnsakene begynner å bli myke.

Tilsett bønnespirene sammen med grønnsakskraften og tilsett soyasaus, østerssaus og sesamolje. Vend inn vårløken. Kok opp og tilsett maisennablandingen. La det koke inntil sausen har blitt blank og tykk, dette går meget raskt. Øs opp i suppeboller over dampet jasminris eller spis nystekte roti til.